EXCLUSIV  România, plină de turişti în preajma Paştelui înainte de '89. Bogdan Chirieac: Era enorm atunci. Full peste tot

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre perioada Paștelui în perioada comunismului, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"Eu eram mai liniștit, așa, în copilărie, de sărbătorile pascale. Când am crescut, intrasem în anul întâi de studenție, de Paște veneau foarte multe grupuri de greci în România.

Pare greu de crezut, dar România avea turism atunci, înainte de '89. Când spun foarte multe înseamnă că erau câte 20 - 30 de autocare cu greci. Era enorm! Și vara era full, după cum ne amintim cu toții, cei din generația noastră. Hotelurile din Neptun și Mamaia și Eforie Nord erau numai pentru turiști străini.

Și iarna, la munte, toată Poiana, Predealul, Sinaia erau full, full, iar primăvara - toamna era turismul balnear: Băile Felix...Erau lucruri extraordinare care existau. Apoi le-am distrus și pe astea!", a spus Bogdan Chirieac, la DC NEWS, în emisiunea "Deferiţi Mass-Media".

"Mergeam cu grecii la Înviere la Mănăstirea Sinaia"

"Eu eram ghid la ONT (n.r. Oficiul Naţional de Turism) în timpul studenției și țin minte că am fost mai mulți ani la Sinaia, la Mănăstirea Sinaia și mergeam noaptea la Înviere cu grecii care doreau și asistam la slujbă, apoi era o masă la hotel. Vezi, regimul comunist accepta de dragul valutei, își călca pe inimă și sărbătorea și Paștele când era cazul. Era foarte multă lume!

Sunt amintiri de acum 35 - 40 de ani și atunci era foarte multă lume la Mănăstirea Sinaia. În general acolo mergeau, dar să știți că erau pe toată Valea Prahovei", a completat el. 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel