EXCLUSIV  România performează la nivelul UE. Marius Brînzea (Reciclad’OR): Stăm foarte bine, în plutonul fruntaş

Marius Brînzea, director strategie Reciclad’OR, a evidenţia domeniul în care România este performantă la nivelul Uniunii Europene. 

În cadrul dezbaterii online "România și legislația europeană de mediu", organizată de către DC News Media Group, Marius Brînzea, director strategie Reciclad’OR, a evidenţiat faptul că România stă foarte bine la capitolul reciclării ambalajelor de plastic.

"La performanţa privind reciclarea ambalajelor de plastic, în 2019 se estimează că la nivel European au fost reciclate 41% dintre deşeurile de ambalaje de tip plastic. Se constată însă că au fost reciclate mai puţin de o treime din deşeurile de ambalaje din plastic în Malta – 11%, Franţa – 27%, Irlanda – 28%.

Este simplu să observăm că din punctul de vedere al reciclării ambalajelor de plastic România înregistrează o performanţă foarte bună, aflându-se între primele 10-12 state membre ale Uniunii Europene, cu o performanţă constantă în 2017-2018. Vom updata situaţia pentru anul 2019 când vor apărea datele. Luând în considerare că nu s-au înregistrat anumite turbulenţe pe piaţa colectării şi reciclării deşeurilor de ambalaje, credem că şi în anul 2019, din punct de vedere al performanţei pe reciclarea plasticului, România stă foarte bine, în plutonul fruntaş, cu mult peste media europeană", a declarat Marius Brînzea în cadrul dezbaterii.

VIDEO: 

Ce se va întâmpla în viitor în acest sector

"Cu sprijinul a opt companii printre care şi RECICLAD’OR, Asociaţia Internaţională a Deşeurilor Solide – cea mai mare asociaţie de profil din lume – a iniţiat un amplu studiu cu privire la viitorul managementului deşeurilor, incluzând aici şi managementul ambalajelor şi al deşeurilor de ambalaje.

Au fost identificate direcţiile generale pentru perioada 2021-2030 şi am să încep cu ultima concluzie şi cea mai importantă a acestui studiu: Industria deşeurilor este şi va fi inima economiei circulare, datorită faptului că se aşteaptă o generare de deşeuri solide municipale în întreaga lume de la 2 miliarde de tone în anul 2016, la 3,4 miliarde de tone în anul 2050. Respectând principiile economiei circulare, aceste deşeuri trebuie să se transforme în materie primă secundară pentru alte procese.

Se aşteaptă ca aceste cantităţi să se tripleze în ţările cu venituri mai mici, unde generarea şi gestionarea managementului deşeurilor este foarte defectuoasă. Studiul însă, care este public pe site-ul RECICLAD’OR, a identificat contribuţiile fundamentale ale managementului deşeurilor în perioada 2021-2030: protejarea sănătăţii umane, protejarea naturii şi a ecosistemelor, furnizarea de materii prime secundare, nutrient şi materiale pentru îmbunătăţirea calităţii solului, producerea de energie şi combustibili verzi şi regenerabili, atenuarea schimbărilor climatice şi nu în ultimul rând contribuţia la dezvoltarea economică prin generarea de locuri de muncă şi bogăţie pentru oraşe şi regiuni", a declarat Marius Brînzea, director strategie Reciclad’OR, în cadrul dezbaterii online "România și legislația europeană de mediu", organizată de către DC News Media Group.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy