România, pe primul loc la acoperirea cu Internet

Andreea Marinaș / 07 Martie 2017 / 12:55 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Broadband-ul din țara noastră este disponibil în mult mai multe locuri decât proporţia persoanelor care se conectează la aceste reţele. România are o acoperire cu Internet demnă de invidiat.

Penetrarea serviciilor de Internet în România este de 89%, iar conectivitatea se află undeva la 60%.

„Din punct de vedere al calităţii serviciilor, România este pe primul loc şi aceasta se datorează unor condiţii istorice de lucru ale reţelelor de comunicaţii din România. Cu reţelele vechi, cele de cupru, foarte puţin dezvoltate... atunci alternativa operatorilor a fost să îşi dezvolte propriile reţele de foarte bună calitate. Au început direct cu fibră optică şi acum, în România, principalul furnizor de servicii de Internet este un operator alternativ, fostul operator monopolist de stat. Asta explică de ce avem calitate foarte bună. Pe de altă parte, penetrarea Internetului fix probabil că nu este suficientă. Există o penetrare de 89% şi este o conectivitate undeva la 60%”, a spus marţi Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), potrivit Agerpres. 

El a mai arătat că serviciul de broadband în România este disponibil în mult mai multe locuri decât proporţia persoanelor care se conectează la aceste reţele. 

[citeste si]

„Piaţa de acces de banda largă este dereglementată, liberă, iar lucrul acesta s-a văzut. S-a văzut în faptul că operatorii s-au asociat pentru a dezvolta reţele proprii, fie că vorbim de reţele 4G, fie că vorbim de fibră optică. S-au asociat şi lucrul acesta este foarte important pentru că nu ne putem permite în România să dezvoltăm reţele broadband scumpe, ci reţele ieftine”, a mai arătat şeful ANCOM. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24