România, pe locul 31 în lume la competiţiile de eSport

Andreea Paul, preşedintele INACO, susține că România este pe locul 31 în lume la competiţiile de eSport.

România, cu 328 de jucători profesionişti înregistraţi, este pe locul 31 în lume la competiţiile de eSport, cu câştiguri care depăşesc 3,3 milioane de dolari, în timp ce Bulgaria, cu un număr ceva mai mic de jucători, este pe locul 20 în lume şi a înregistrat câştiguri de peste două ori mai mari decât România, potrivit INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate.

"România este pe locul 31 în lume la competiţiile de eSport. Cel mai bun jucător profesionist român a câştigat peste 2 milioane de dolari. În 'Ghidul Meseriilor Viitorului', aflat la a doua sa ediţie anul acesta, think-tank-ul INACO descrie 'profesionistul în jocuri electronice' ca o nouă meserie îmbrăţişată de unii tineri, dar care sperie părinţii şi profesorii. Ca în orice sport, mulţi încearcă, puţini reuşesc. Cu toţii însă înţelegem că eSportul este pe val în acest moment, ajungându-se de la competiţii locale (LAN) şi turnee internaţionale, până la adevărate şi provocatoare competiţii mondiale", afirmă Andreea Paul, preşedinte INACO, într-un comunicat remis duminică Agerpres.

Potrivit INACO, în ultimele clasamente globale, americanii, chinezii şi coreenii sunt cei mai competitivi şi câştigă cele mai mari premii din lume. Suedezii şi danezii sunt jucătorii europeni de top, pe locurile 4 şi 5 în lume. Polonia este pe locul 15 în lume, cu aproape de 5 ori mai mulţi jucători profesionişti decât România şi cu premii de aproape 4 ori mai mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel