România, întâlnire la nivel înalt pe probleme de Mediu

Luni, 5 martie, la Bruxelles, a avut loc reuniunea Consiliului de Mediu, organism care reuneşte miniştrii mediului din Statele Membre UE.

La eveniment, România a fost reprezentată de o delegație condusă de Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului și viceprim-ministru.

Pe agenda Consiliului de Mediu, principalele subiecte dezbătute au fost: Înverzirea Semestrului European și Mini-pachetul referitor la economia circulară (Strategia Europeană pentru Plastice, Cadrul de monitorizare pentru o economie circulară, interfața dintre legislația referitoare la substanțele chimice, produse și deșeuri).

Cele mai importante subiecte abordate la punctul ”Diverse” au fost: Propunerea de Regulament privind standardele pentru emisiile de CO2 de la autoturisme noi și autoutilitare ușoare noi, Pactul Global pentru Mediu și Organizarea celei de-a 24-a Conferințe a Părților (COP 24) la Convenția cadru privind schimbările climatice, care va avea loc la Katowice, Polonia, în decembrie 2018.

Grațiela Gavrilescu a avut  întrevederi cu omologii săi din Bulgaria, Finlanda și Croația, în cadrul cărora au avut loc schimburi de opinii privind pregătirea și exercitarea Președinției Consiliului UE.

 

România, poziție pe problema susținerii politicilor de protecție a mediului și a creșterii economice verzi

 

Pe parcursul dezbaterilor, ministrul Mediului a prezentat poziția României privind necesitatea susținerii politicilor de protecție a mediului, promovarea economiei circulare, a locurilor de muncă și a creșterii economice verzi, inclusiv printr-o finanțare solidă la nivelul UE, precum și a adoptării altor măsuri, ca, de exemplu, realizarea obiectivelor de reducere a emisiilor CO2.

După finalizarea reuniunii Consiliului de Mediu, Grațiela Gavrilescu a avut și o întâlnire bilaterală cu domnul Miguel Arias Cañete, comisar european pentru acțiune climatică și energie. În cadrul acestei reuniuni, ministrul Mediului a prezentat acțiunile întreprinse și preconizate de autoritățile române în domeniul combaterii efectelor schimbărilor climatice, precum și cele care vizează pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul UE, în semestrul I 2019. 

 

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy