EXCLUSIV  România, locul 8 în Europa ca reţea feroviară. Marius Chiper, CFR: Investiţiile sunt foarte complexe

Mihai Ciobanu / 12 iun 2019 / 19:07 Salveaza PDF Comentarii
CFR
Descriere foto: CFR

Marius Chiper, director general adjunct de investiţii de la CFR, a vorbit, în cadrul  evenimentului organizat de DC Media Group, " Upgrade România. Marile proiecte de investiții in 2019", despre investiţiile pe care le face compania pentru a moderniza reţeaua feroviară, una dintre cele mai complexe din Europa. 

"Ideea este să ne încadrăm cu investiţiile de infrastructură în politicile europene de dezvoltare a transportului feroviar şi suntem implicaţi direct în dezvoltarea coridoarelor de transport feroviar, Coridorul 4, ramura nordică, ce intră pe la Curtici şi merge până în portul Constanţa şi Coridorul 4 ramura sudică, care merge pe traseul Curtici – Arad – Timişoara şi iese din România pe la Calafat.

Suntem pe locul 8 în Europa ca reţea feroviară. Avem 10.600 km de infrastructură feroviară. Din păcate, decalajul de investiţii acumulat în ultimii 30 de ani a făcut mai greu operabilă această reţea. Am început politici de recuperare a acestui decalaj. Mai e mult de muncă pentru a aduce reţeaua la parametrii proiectaţi. Avem destule proiecte care necesită sume mari. Proiectele feroviare poate nu sunt atât de spectaculoase ca drumurile dar sunt foarte complexe şi necesită un volum mare de finanţare", a declarat Marius Chiper în cadrul evenimentului.

VIDEO: 

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24