România, locul 5 mondial în privinţa vitezei la Internet

Viteza internet
Viteza internet

România a ocupat, în 2018, locul al cincilea mondial în ceea ce priveşte viteza de Internet, după Singapore, Suedia, Danemarca şi Norvegia, lucru care însă a atras, pe lângă beneficii, şi riscuri cibernetice, a declarat, marţi, în cadrul unui forum de specialitate, Gabriel Mazilu, fost director adjunct al Centrului Naţional Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI). 

"Deşi domeniul securităţii cibernetice a fost fundamentat în jurul anului 2008, în România, cu ocazia Summit-ului NATO de la Bucureşti, anul 2010 este anul în care ţara noastră a reuşit efectiv să demareze constituirea capabilităţilor de securitate cibernetică. Acest lucru s-a realizat pas cu pas, etapă cu etapă, pornind de la o dimensiune strategică, urmând legislaţia, politicile sectoriale şi o dimensiune instituţională în care s-au dezvoltat capacităţi de identificare şi contracarare a atacurilor cibernetice. De asemenea, cooperarea internaţională şi instituţională a fost şi este foarte importantă.

Anul 2018 a poziţionat România în privinţa vitezei de Internet, pe locul 5 în lume, după Singapore, Suedia, Danemarca şi Norvegia. Acest parametru de performanţă al României a adus beneficii pentru mediul economic, dar în acelaşi timp şi riscuri şi ameninţări. În multe privinţe, criminalitatea informatică din proximitatea României a profitat şi a folosit ţara noastră ca "intermediar" al atacurilor de acest fel", a spus Mazilu, care deţine funcţia de CEO senior adviser Cybersecurity în cadrul Superbet. 

"Anul 2019 reprezintă un pas important în domeniul securităţii cibernetice"



Acesta a menţionat, totodată, că, pentru România, anul 2019 reprezintă un pas important în domeniul securităţii cibernetice, odată cu adoptarea Legii 362/2018, care transpune Directiva NIS - Networking Information Security, privind securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice. 

"Anul 2019 reprezintă un punct de cotitură în domeniul securităţii cibernetice. Avem o Lege, 362/2018, privind securitatea reţelelor. Este o lege absolut nouă, recentă, care transpune Directiva NIS 1148 şi, în acest context, România se aliniază la un cadru comun european de asigurare a unui nivel de securitate cibernetică pentru reţelele informatice. Acest rezultat este un succes al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, instituţie care avut iniţiativa legislativă în acest domeniu", a subliniat Gabriel Mazilu. 

Vezi şi: Kelly Catlin, sinucidere. S-a aflat motivul sportivei

Record de participare la alegeri: 99,99%

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel