Români uciși cu leacuri băbești. Cum se face tăierea sub limbă

sursa-foto-1-md-kleric
sursa-foto-1-md-kleric

De-a lungul timpului, mulți oameni s-au tratat după ureche și au murit cu zile. Au apelat la fel de fel de leacuri băbești și s-a ajuns la cazuri extreme.

Cel mai recent caz s-a petrecut în Bistrița-Năsăud. Un bătrân de 84 de ani din comuna Nimigea a murit din cauza unei hemoragii imense după ce rudele i-au încrestat limba pentru "a-l scăpa de epilesie".

În emisiunea "România te vede" prezentată de Ioan Korpos, invitații săi au dezbătut această problemă gravă. "Asta e de-a dreptul tâmpenie. Oamenii care fac acest lucru, în afară de faptul că nu au o cultură adecvată și nu cunosc procedurile aferente, au impresia că leacurile băbești pot funcționa pentru orice boală. În Evul Mediu, oamenii recoltau sânge pentru orice afecțiune. În anumite situații, procedeul era oarecum benefic, dar nu în toate bolile. Noi astăzi nu mai suntem în Evul Mediu și nu ar trebui să mai facem așa ceva", a spus Luis Lazarus la Romania TV.

Cornel Ciobanu, cel mai cunoscut tămăduitor din Europa, a avut o intervenție telefonică și a vorbit despre procedura de tăiere sub limbă.

"Tăierea sub limbă se face foarte strict doar în anumite condiții. Nu este o metodă de a omorî omul. Doar cei atestați medical pot face procedura în cauză. Eu fac asta de mai bine de 13 ani și doar în anumite contexte, pentru anumite boli. Nu orice boală poate fi tratată cu o astfel de tehnică. Tăierea sub limbă nu se face pentru toate bolile pământului. Este o tehnică de dezintoxicare. În cazul în care nu vindecă, cel puțin ameliorează, bolnavul simțindu-se mai bine", a zis Cornel Ciobanu.

Lipsa de cunoștințe poate să ucidă

De cealaltă parte a baricadei, medicul Tudor Ciubotaru a spus că nu este de acord cu această vindecare miraculoasă: "Lipsa de cunoștințe poate să ucidă. Nu ne permitem să facem așa ceva. Chiar dacă avem cele mai bune intenții, există posibilitatea să ucidem. Eu cred în medicina bazată pe dovezi concrete și experiențe. Nu voi pune în discuție alte tehnici terapeutice".

Managerul Spitalului de Oftalmologie Monica Pop s-a opus cu vehemență unui asemnea tip de procedeu: "Cornel Ciobanu este un șarlatan ordinar. Sper ca autoritățile să se autosesizeze! Așa ceva nu ar trebui să se facă. Este o tâmpenie îngrozitoare. Tăierea sub limbă este o imbecilitate fără margini. Nu este deloc eficient! Cornel Ciobanu nu ar trebui să aibă dreptul să facă acest procedeu!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel