Români plecaţi la muncă în Germania. Bogdan Chirieac, lucru despre care NU S-A VORBIT: Nu cred că le-a oferit cineva asta

Analistul politic Bogdan Chirieac a indicat un lucru despre care nu s-a vorbit până acum în cazul miilor de muncitori români plecaţi la muncă în Germania. 

"Puteau să lucreze în România, probabil ar fi preferat asta, chiar la un salariu ceva mai mic decât în Germania, dar cred că nimeni nu le-a oferit această posibilitate. Am înţeles şi eu că este vorba despre lucrători sezonieri, peste 100.000, unii lucrează în Germania, alţii în Spania, Italia. Oamenii s-au întors în ianuarie şi acum companiile i-au chemat înapoi. Jos pălăria pentru dna Merkel. Dânsa e interesată să repornească economia. Sigur, ne foloseşte pe noi, dar am înţeles că suntem preferaţi de nemţi, oamenii sunt cunoscuţi, îşi văd de treabă, sunt mulţumiţi de venituri. 

Faptul că România pierde 150.000 de oameni, parte esenţială a forţei de muncă din agricultură, este meritul domnului Orban. Nu este cinism, eu nu pot să fiu decât ironic. Oricum, am aflat azi că APIA e închisă până pe 12 aprilie. Se calcă pe pandemie în ţările care produc Mercedes, dar şi în Spania, Italia, Marea Britanie. Se calcă peste lucrurile astea ca să aduci oameni să îţi facă păpică", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel