Robert Turcescu (PMP): Cel mai bun prim-ministru. O să mi-o cam iau

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Robert Turcescu a făcut precizări cu privire la rezultatele alegerilor europarlamentare, dar și cu privire la următoarea guvernare și cine ar putea fi noul prim-ministru al României. 

”O sa mi-o cam iau dupa postarea asta din mai toate directiile, dar asa sint eu, nu ma poate impiedica nimeni sa spun ce cred chiar daca azi sint in viata politica si in politica, deh, se spune ca trebuie sa cam pui frina multor vorbe. Asadar: urmeaza o perioada complicata, blocul Opozitiei trebuie sa răspundă asteptarilor electoratului si sa scape de guvernarea PSD.

Partidele isi fac calcule legate de scrutinul prezidential si, mai ales, in ceea ce priveste alegerile locale si generale de anul viitor. Uitati de anticipate, nu vor fi. Cine intra azi la guvernare trebuie sa repare urgent stricaciunile facute de pesedisti. Partea economica e dureroasa, foarte dureroasa deja. Ar putea fi nevoie de decizii ferme, unele chiar impopulare. Iar aici, dincolo de sustinerea unei majoritati parlamentare e nevoie de un adevarat prim-ministru care sa nu ia in calcul cit pierde sau cit cistiga el sau partidul lui din asumarea unor astfel de decizii.

Ce ar trebui să facă următoarea guvernare?

Pentru ca, oameni buni despre asta va fi vorba: partidul care va asuma viitorul prim-ministru din partea Opozitiei pina la alegerile generale de anul viitor va deconta electoral asumarea unor masuri ferme in stare sa repare dezastrul lasat in urma de pesedisti. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca in Europa intreaga urmeaza o perioada complicata care reclama in fruntea guvernului Romaniei un bun cunoscator al afacerilor politice de pe Batrînul Continent. Ca sa nu mai spun si ca e nevoie de cineva cu mare experienta in ceea ce priveste treburile guvernării, cineva care sa știe statul si pe fata, si pe dos.

Cine ar putea fi următorul prim-ministru?

Ei, si acum, ghici ghicitoarea mea: cine ar putea fi acel prim-ministru? Daca n-am trai vremuri atit de bizare nu-i asa ca răspunsul ar fi simplu? Daca n-am trai cu iluzia ca tot ce e nou aduce o viata noua si ca tot ce e "vechi" trebuie dus la groapa istoriei politice, nu-i asa ca n-ar fi greu răspunsul?

Cu riscul asumat la începutul acestei postari la care adaug precizarea ca acesta este un gind personal care nu implica nici macar o discutie informala pe acest subiect cu colegii mei din PMP eu spun apasat ca pina dupa alegerile generale de anul viitor, cel mai bun prim-ministru pe care l-ar putea avea Romania ar fi Traian Băsescu. Acestea fiind zise, aveti cuvintul”, a precizat Robert Turcescu pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel