Riviera franceză este afectată de incendii. Președintele Macron își petrecea vacanța în zonă

Pexels
Pexels

Riviera franceză, în apropiere de Saint-Tropez, este afectată de incendii. 

Mii de persoane, inclusiv turiști, au fost evacuați în locuri mai sigure, în zona Rivierei franceze incendiile de pădure făcând ravagii. Mulți dintre cei evacuați au avut la dispoziție doar câteva minute pentru a pleca, în timp ce sute de pompieri luptau cu flăcările în regiunea Var, la vest de Saint-Tropez, scrie BBC.

Oficialii spun că flăcările au izbucnit luni și au ars pe aproximativ 6.000 de hectare. Douăzeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că au inhalat fum și șase pompieri au fost răniți în timpul intervențiilor. 

Incendii pornite de valul de căldură

Flăcările s-au aprins în timpul unui val extrem de căldură, meteorologii previzionând temperaturi de peste 35 de grade marți, 17 august. Președintele Emmanuel Macron se afla în vacanță în zonă, a vizitat pompierii aflați în zonă pentru a-i felicita pentru curaj. 

Riviera franceză este ultima zonă din Europa răvășită de incendiile spontane de vegetație, temperaturile atingând recorduri în zona mediteraneană. Oamenii de știință spun că valurile de căldură vor deveni din ce în ce mai dese, totul fiind din cauza schimbărilor climatice provocate de om. 

Grecia, Turcia, Spania și Portugalia sunt printre țările care au experimentat incendii de vegetație în care au murit mai multe persoane. 

Grecia sub flăcări

În cursul weekendului, mai multe incendii au izbucnit în Grecia, în Corintul antic, în Evia Centrală, scriu jurnaliștii greci și continuă incendiile și-n Olympia antică. Pompierii luptă pentru a stăpâni flăcările. 

Un nou incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază, 14 august, în Corintul Antic, conform sursei citate. Pompierii acționează atât de la sol, cât și din aer. Incendiul din Corintul Antic arde pe terenuri agroforestiere din zona Fanaria, conform pompierilor. Au intervenit 24 de pompieri care operează de la sol, cu 11 autospeciale. Din aer, aruncau apă cinci avioane și două elicoptere. Agenția de Protecție Civilă a transmis sâmbătă o alertă pentru locuitorii comunității Solomos să evacueze și să se îndrepte spre Chiliomodi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel