EXCLUSIV  Ridicarea MCV. Rareș Bogdan: E obiectiv principal. Cătălin Predoiu a discutat cu Didier Reynders și Věra Jourová pentru a rezolva problema legilor justiției

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a vorbit despre ridicarea MCV.

Bogdan Chirieac și europarlamentarul liberal Rareș Bogdan au discutat despre ridicarea MCV-ului, în contextul adoptării noilor legi ale justiției:

„Cu MCV-ul ce știm?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Cătălin Predoiu a stat foarte mult la Bruxelles sau în online cu Didier Reynders (comisarul european pentru Justiție) și cu Věra Jourová (vicepreședintele Comisiei Europene) pentru a rezolva problema legilor justiției. Acestea vor trece în aproximativ o lună și nu există nicio motivație pentru ca MCV-ul să rămână. În momentul în care MCV-ul este ridicat, avem drum deschis spre Scehngen“, a spus Rareș Bogdan.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Rareș Bogdan a povestit momentul în care un înalt demnitar european și-a schimbat părerea despre România: A început să plângă

„Nu cumva legile justiției trebuiau trecute prin Parlamentul României până pe 19?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Păi vor fi. Până pe 10 octombrie vor fi trecute prin Parlament.“, a replicat Rareș Bogdan.

„Poate că legile justiției ne vor nivela drumul spre eliminarea MCV și spre Schengen, dar justiția funcțională nu o vor face“, a adăugat Bogdan Chirieac.

„Să ne uităm la obiective. Obiectivul nostru e ridicarea MCV și intrarea în Schengen, mai ales din motive economice“, a mai spus Rareș Bogdan.

VEZI ȘI    -    EXCLUSIV  Cum a fost tratat Rareș Bogdan, la Craiova, în fieful PSD / video

România, în Spațiul Schengen. Rareș Bogdan: De 11 ani suntem umiliți și călcați în picioare

Rareș Bogdan, europarlamentar din partea Partidului Național Liberal, a venit cu detalii despre aderarea României la Spațiul Schengen:

„Facem parte dintr-o piață, cu alte 14 țări, iar o parte din energia noastră pleacă în afară, că aici e marea discuție și mare reciprocitate și marea solidaritate. Eu sunt de acord cu solidaritatea, pentru că de asta faci parte dintr-o familie, din familia europeană. Când unuia îi e greu, îl ajuți!

Numai că această solidaritate trebuie să fie în dublu sens, adică eu ajut în momentul ăsta, dar aș vrea să fiu și eu ajutat, de exemplu cu Spațiul Schengen. Eu aștept de 11 ani să intru în Spațiul Schengen și de 11 ani sunt umilit, sunt călcat în picioare și ba îmi spune un partiduleț, ba domnul Rutte, ba X, ba Y, faptul că nu suntem pregătiți.

Acum, avem declarațiile cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, și președintelui francez Emmanuel Macron și, de asemenea, o poziție a Olandei mult atenuată. Sigur, au apărut informații că un partid de extremă, care formează coaliția din patru a domnului Rutte, s-ar opune, dar oficial nu s-a opus nimeni și există mari perspective ca România să intre în Schengen“, a spus Rareș Bogdan (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Diana Tache: Sunt discuții pentru ca Rareș Bogdan să preia o nouă funcție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel