Rezultate INML - caz Caracal. Val Vâlcu: ADN nu este DNA!

Casa lui Dincă
Casa lui Dincă

În cazul de la Caracal se continuă activităţile de expertiză medico-legală şi activităţile specifice de laborator antropologice şi genetice pentru obţinerea unor date complete. Marți, Val Vâlcu, prezent la România TV, a fost întrebat despre acest subiect.

„Înțelegem emoția familiei, implicarea. Însă trebuie să înțelegem și că ADN nu e DNA. Adică nu poți să faci presiuni la adresa ADN-ului. Sunt legile fizicii, nu legile justiției. ADN se distruge. Poate se aplică procedee mai laborioase, mai complicate, se încearcă reconstituirea unor fragmente ADN. Există metode computerizate. Lucrurile acestea nu se fac la televizor", a spus Val Vâlcu, marți după-amiază, în platoul România TV, unde se discuta despre cazul de la Caracal.

Întrebat ce se întâmplă în acest moment la INML, a răspuns astfel: „Ideal ar fi să nu știm ce se întâmplă. Nu sunt informații publice. Metodele folosite se vor vedea în rechizitoriu, la fel și analiza la care s-a recurs". „Dacă sunt șanse să mai descopere ceva, vor descoperi ", a punctat Val Vâlcu.

Amintim că directorul INML a anunțat că rapoartele transmise DIICOT în cazul Caracal sunt preliminare deoarece expertiza continuă pe rămășițele identificate și subliniază că toate oasele sunt în curs de reanalizare, chiar dacă sunt în stare avansată de degradare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel