REZULTATE EUROPARLAMENTARE 2019 Alba BEC

rezultate alegeri 26 mai 2019
rezultate alegeri 26 mai 2019

REZULTATE EUROPARLAMENTARE 2019 Alba BEC. Biroul Electoral Central (BEC) dă rezultate parțiale şi finale pentru alegerile europarlamentare 2019 după ce fiecare Birou Electoral judeţean comunică datele.

REZULTATE EUROPARLAMENTARE 2019 Alba BEC. Iată rezultatele de la alegerile europarlamentare 2019 pentru Alba:

UPDATE LUNI, ORA 11.00 

Liberalii s-au clasat pe primul loc în Alba la alegerile parlamentare de duminică, cu 46,50%, la mare distanţă situându-se, cu rezultate apropiate, Partidul Social Democrat (PSD), cu 17,22%, şi Alianţa 2020 USR PLUS, cu 15,93%, potrivit rezultatelor provizorii afişate de BEC.

Alegerile europarlamentare au fost câştigate în Alba, un vechi fief al liberalilor, de către PNL, preferat de aproape 75.000 de alegători. Urmează PSD, în favoarea căruia care au votat 27.629 de persoane, şi Alianţa 2020 USR PLUS, preferată de 25.563 de cetăţeni.

Partidul Pro România a fost preferat de 4,60% dintre alegătorii din Alba, PMP de 4,29%, UDMR, de 3,08% şi ALDE, de 2,80%.

Numărul voturilor valabil exprimate în cele 440 de secţii din Alba a fost de 160.421. Prezenţa la europarlamentare a fost de 52,80%.

Românii au mers, duminică, la urne pentru a-i desemna pe cei 33 de reprezentanţi ai României în Parlamentul European, dar şi pentru a vota la referendumul naţional consultativ convocat de preşedintele Klaus Iohannis pe teme legate de Justiţie.

Alegătorii au votat între orele 7,00 - 21,00, pe buletine de vot separate - unul pentru alegerile europarlamentare şi câte unul pentru fiecare întrebare a referendumului.

La referendum, cetăţenii au fost chemaţi să se pronunţe prin "Da" sau "Nu" cu privire la următoarele întrebări:

1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?.

13 formaţiuni politice şi 3 candidaţi independenţi - în cursa electorală pentru un loc în Parlamentul European

În confruntarea electorală au intrat candidaţi din partea PSD, Alianţa 2020 USR PLUS, Partidul Pro România, UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, UNPR, Blocul Unităţii Naţionale - BUN. În competiţie au fost şi trei candidaţi independenţi - Gregoriana-Carmen Tudoran, George Nicolae Simion şi Peter Costea.

PSD, primul pe buletinul de vot

PSD a ocupat primul loc pe buletinul de vot la alegerile europarlamentare din 26 mai, urmat de Alianţa 2020 USR PLUS şi Partidul Pro România.

Următoarele poziţii au fost ocupate de UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, UNPR, Blocul Unităţii Naţionale - BUN.

Pe ultimele poziţii pe buletinul de vot s-au aflat candidaţii independenţi - Gregoriana-Carmen Tudoran, George Nicolae Simion şi Peter Costea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel