REZULTATE ALEGERI MAREA BRITANIE: Conservatorii, aproape de majoritate. Premierul David Cameron va fi primit de Regina Elisabeta a II-a

Premierul britanic David Cameron va fi primit, vineri, de Regina Elisabeta a II-a, după ce Partidul Conservator a câștigat cele mai multe mandate parlamentare în alegerile legislative desfășurate, joi, în Regatul Unit. Evenimentul a fost anunțat de o purtătoare de cuvânt, transmite Agerpres.

Vizita la șeful statului reprezintă o procedură oficială în vederea formării Guvernului.

David Cameron a declarat, vineri, că speră să guverneze pentru întreaga Mare Britanie, în contextul în care conservatorii se apropie de o majoritate fragilă de 329 din cele 650 de mandate ale Camerei Comunelor, potrivit unei estimări BBC.

Vezi și: Exit-poll alegeri Marea Britanie 2015: Victorie zdrobitoare a conservatorilor lui Cameron în fața laburiștilor

Premierul în exercițiu a transmis că este "prea devreme să se spună" rezultatul final al alegerilor parlamentare, dar şi-a exprimat speranţa că va forma viitorul Guvern, scrie Mediafax.

În schimb, laburiştii au fost aproape spulberaţi de SNP în Scoţia şi nu au obţinut rezultatele scontate nici în Anglia şi Ţara Galilor.

Liberal-democraţii ar urma să obţină opt mandate, iar Vince Cable, Ed Davey şi Danny Alexander şi-au pierdut locurile în Parlament.

Conform proiecţiilor BBC, după numărarea a aproape jumătate din voturile exprimate, Partidul Conservator urmează să obţină 329 de mandate, Partidul laburist - 233, Partidul Liberal-Democrat - 8, SNP - 56, Plaid Cymru - 3, Ukip - 2, iar alte formaţiuni - 19 mandate.

Citește și: Cum explică Dan Sultănescu (CSCI) sondajele din Marea Britanie, răsturnate de exit-polluri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel