REZULTATE alegeri EUROPARLAMENTARE 2019 Arad BEC

Conferinta de presa organizata de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), in cadrul careia are si o simulare a votarii intr-o sectie de votare amenajata ad-hoc pentru alegerile europarlamentare si referendumul national din data de 26 mai 2019.
Conferinta de presa organizata de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), in cadrul careia are si o simulare a votarii intr-o sectie de votare amenajata ad-hoc pentru alegerile europarlamentare si referendumul national din data de 26 mai 2019.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019 Arad BEC. Biroul Electoral Central (BEC) dă rezultate parțiale şi finale pentru alegerile europarlamentare 2019 după ce fiecare Birou Electoral judeţean comunică datele.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019 Arad BEC. Iată rezultatele de la alegerile europarlamentare 2019 pentru Arad:

UPDATE


Rezultatele finale prezentate, luni seară, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Arad arată că PNL se clasează pe prima poziţie în opţiunile alegătorilor din judeţ, cu 36,97% din voturi, urmat de USR-PLUS, cu 19,26% şi PSD, cu 16,46%.

Un scor peste pragul electoral au mai înregistrat doar UDMR, cu 5,68% şi PMP, cu 5,16%. În judeţ au fost înregistrate 180.979 voturi valabil exprimate, iar prezenţa la urne, la alegerile pentru Parlamentul European, a fost de 47,81%.

Aceste rezultate au fost transmise de BEJ Arad către BEC pentru a fi validate.

UPDATE LUNI, ORA 10:00:

Rezultatele parţiale oferite de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Arad confirmă că PNL a câştigat alegerile în judeţ, procentul liberalilor fiind de 36,9%, în timp ce USR PLUS s-ar fi clasat pe locul doi, cu 19,71%, iar PSD pe locul trei, cu 16,46%.

Reprezentanţii BEJ Arad au declarat, pentru Agerpres, că pe locurile următoare între partidele care au atins pragul electoral se află UDMR - 5,44% şi PMP - 5,08%.

Datele sunt valabile la ora 9,00, pentru aproximativ 80% din secţiile de votare din judeţ.

Numărătoarea paralelă efectuată de liberalii arădeni arată următorul clasament: PNL - 37%, USR PLUS - 19%, PSD - 16%, UDMR - 5,6% şi PMP - 5,1%.

Prezenţa la urne în judeţul Arad pentru alegerile pentru Parlamentul European a fost de 47,81%, sub media naţională de 49,02%.

La referendum, cetăţenii au fost chemaţi să se pronunţe prin "Da" sau "Nu" cu privire la următoarele întrebări:

1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?.

13 formaţiuni politice şi 3 candidaţi independenţi - în cursa electorală pentru un loc în Parlamentul European

În confruntarea electorală au intrat candidaţi din partea PSD, Alianţa 2020 USR PLUS, Partidul Pro România, UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, UNPR, Blocul Unităţii Naţionale - BUN. În competiţie au fost şi trei candidaţi independenţi - Gregoriana-Carmen Tudoran, George Nicolae Simion şi Peter Costea.

PSD, primul pe buletinul de vot

PSD a ocupat primul loc pe buletinul de vot la alegerile europarlamentare din 26 mai, urmat de Alianţa 2020 USR PLUS şi Partidul Pro România.

Următoarele poziţii au fost ocupate de UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, UNPR, Blocul Unităţii Naţionale - BUN.

Pe ultimele poziţii pe buletinul de vot s-au aflat candidaţii independenţi - Gregoriana-Carmen Tudoran, George Nicolae Simion şi Peter Costea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel