Revoluție la Teatrul Metropolis. Ce spune George Ivașcu

Teatrul Metropolis și Asociația Info-Cons în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, Consiliul General al Municipului București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București vă invită duminică, 24 ianuarie 2016 ora 17:00 la lansarea Campaniei "O 9 atitudine pentru cultură" ce va avea loc în incinta Teatrului Metropolis.

Prin campania "O 9 atitudine pentru cultură" se dorește redobândirea valorii culturale și readucerea în spațiul public a tot ce constituie identitatea României și a românilor deopotrivă.
Campania are ca prim obiectiv creșterea nivelului de educare și informare a cetățenilor cu privire la cunoașterea operelor de artă românești indiferent de forma de exprimare a acestora, cât și a spectacolelor de teatru și a actorilor români, dar și perpetuarea elementelor culturale ce formează istoria unei națiuni.

În această primă fază a proiectului sunt implicate 400 de locații din Municipiul București, precum unități de învătământ, unități spitalicești și administrative, urmând ca pe viitor proiectul sa se extindă la nivel național.

[citeste si]

Directorul Teatrului Metropolis, actorul George Ivașcu a declarat: "Să preţuieşti o naţiune înseamnă să respecţi şi să cultivi permanent ceea ce se transmite prin cultura ţării. Aşa cum spunea Marin Preda: "Cultura e o formă de viaţă prin care o colectivitate umană îşi exprimă forţa creatoare". Prin lansarea în şcoli a proiectului "O 9 atitudine pentru cultură", urmărim să educăm şi să formăm elevii prin cultură şi artă. În orice ţară din lume, cultura este un serviciu public, iar serviciile culturale se adresează consumatorului cultural şi sunt activităţi ce au scopul de a răspunde unor nevoi umane: nevoia de cunoaştere, nevoia de acţiune şi de participare, de afirmare în societate, precum şi nevoia de imaginar şi de a învăţa să-ţi petreci timpul liber".

"Arta este creativitate, creativitatea este creație și este divină. Important este să o ascultăm, să o vedem, să o simțim, să ne implicăm, să adoptăm fiecare o9atitudine pentru cultură și sper că împreună să nu uitam și să vedem ce avem, ce suntem și ce este cu adevărat lângă noi." a declarat Sorin Mierlea, președintele Info-Cons.

Așadar, sunteți aşteptați duminică, 24 ianuarie 2016, ora 17:00 pentru a ne fi alături la lansarea oficială a proiectului "O 9 atitudine pentru cultură".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel