Urmărește emisiunea live


Reușită de Cartea Recordurilor. Cea mai rapidă ascensiune a unei femei pe vârful Everest

Reușită de Cartea Recordurilor. Cea mai rapidă ascensiune a unei femei pe vârful Everest  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Reușită de Cartea Recordurilor. Cea mai rapidă ascensiune a unei femei pe vârful Everest / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

O alpinistă din Hong Kong, Tsang Yin-hung, fost profesor, a înregistrat cea mai rapidă ascensiune efectuată de către o femeie pe Everest.

Tsang Yin-hung, o alpinistă din Hong Kong, a reușit cea mai rapidă ascensiune a unei femei pe vârful Everest. Tsang, în vârstă de 44 de ani, a escaladat muntele de 8.848,86 metri într-un timp record de 25 de ore și 50 de minute duminică, a declarat Gyanendra Shrestha, ofițerul de legătură al guvernului din tabăra de bază a muntelui Everest.

A părăsit tabăra de bază sâmbătă la 13:20 și a ajuns în vârf la 15:10 a doua zi”, a spus Shrestha pentru AFP.

În același timp, Tsang trebuie să-și prezinte reușita oficialilor de la Guinness World Records pentru a primi certificarea recordului său. Până în prezent, cea mai rapidă femeie care a cucerit Everestul a fost nepaleza Phunjo Jhangmu Lama când a finalizat urcarea în 39 de ore și 6 minute. În 2017, Tsang a devenit prima femeie din Hong Kong care a ajuns pe Everest, notează AlJazeera

China vrea să facă o linie de separare în vârful Everest

O echipă de ghizi tibetani în alpinism este trimisă pe vârf pentru a stabili linia. Ei vor ajunge înainte de sosirea unui grup de alpiniști chinezi care se află în prezent pe drum. Montaniarzilor din partea chineză li se va interzice să aibă contact cu oricine din partea Nepalului și nu li se va permite să atingă obiecte care au fost plasate în vârf. În același timp, nu este clar dacă ghizii tibetani vor rămâne în zonă pentru a impune restricțiile.

Totodată, directorul Biroului Sportului din Tibet a declarat presei de stat chineze că singura dată când alpiniștii din partea de nord și de sud a muntelui intră în contact este atunci când ating vârful. În prezent, turiștilor fără permis le este interzis să intre în tabăra de bază chineză, iar țara a interzis cetățenilor străini să urce pe munte. Cu toate acestea, Nepalul, care se bazează foarte mult pe veniturile generate de expedițiile de pe Everest, a permis pentru 400 de alpiniști străini să aibă acces spre Everest în acest sezon.

De asemenea, peste 30 de alpiniști bolnavi au fost evacuați din partea nepaleză în ultimele săptămâni, deoarece țara se confruntă cu un al doilea val de coronavirus. Săptămâna trecută, Asociația Himalayan Rescue, care conduce o clinică medicală autorizată de guvern în tabăra de bază, a declarat pentru BBC că a primit confirmarea cazurilor pozitive la câțiva alpiniști trimiși la Kathmandu de către echipele de expediție (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel