EXCLUSIV  Rețeta succesului de la miliardarii lumii. Care e secretul

Nu putem obţine succesul stând degeaba şi pocnind din degete, ci prin educaţie şi muncă. Prin depăşirea propriilor limite, prin ambiţie şi perseverenţă.

Din ce în ce mai des, mulţi tineri nu mai vor să înveţe, să dea bacalaureatul şi să urmeze o facultate. Mulţi consideră că nu le trebuie și că nu le este util. Aceștia dau exemple precum Elon Musk, Bill Gates, Steve Jobs, Waren Buffet sau Jack Ma atunci când trebuie să-și susțină ideea și să aduca argumente, susținând că aceștia au ajuns să aibă un succes colosal și fără să fi făcut facultate sau fără să fi absolvit liceul. În aceeași ordine de idei, aceştia promovează vorbele lui Elon Musk, care spunea într-un interviu, în urmă cu ceva timp, că nu trebuie să ai diplomă și nici măcar liceul, că nu luându-ți diploma la Harvard ajungi ca el. Că cei care termină la Harvard lucrează pentru el. Lista poate continua cu argumente precum că Bill Gates nu a terminat facultatea, că Steve Jobs şi-a creat compania într-un garaj, etc.

Ceea ce mulți nu ştiu este că acestea sunt idei extrase din context, ce se vor a fi promovate sau mulți le promovează fără să le știe, de fapt, impactul. Toată lumea își dorește succesul și foarte mulți au impresia că succesul vine peste noapte, că pocnești din degete și că vei avea succes. Din cauza asta, foarte mulți nu vor să mai termine liceul sau să urmeze o facultate. Dar ei nu se gândesc că succes vor avea doar câțiva dintre cei care sunt într-adevăr geniali, cei care își formează și educă mintea spre a face lucruri mărețe.

Exemple de succes

De exemplu, Elon Musk făcea afirmațiile de mai sus vrând să ne deschidă ochii, să nu confundăm școala cu educația și să înțelegem că dacă facem o şcoală, trebuie și să învățăm foarte mult pe parcursul acelor ani. Că degeaba termini facultatea dacă nu ai învățat nimic și nu știi să faci nimic la final. Tot el mărturisea că încă de la o vârstă fragedă citea câte 8 ore pe zi. La fel cum Waren Buffet, celebrul miliardar, ajunsese să citească între 600 și 1000 de pagini pe zi. Toți oamenii de succes din lume au ajuns acolo prin muncă, nimeni nu a ajuns așa întâmplător, doar cu mult efort și cu muncă asiduă se poate face performanță.

Jack Ma, unul dintre bogații lumii și cel care deține Alibaba, AliExpress și multe alte companii, s-a născut într-o familie săracă din China. Acesta a fost respins de universitățile importante ale căror cursuri a vrut să le urmeze și a absolvit un institut mediocru din orașul său natal, Hangzhou. După absolvire, el a încercat să se angajeze de aproximativ 30 de ori și nu a reușit, a fost respins peste tot. Mărturisea că atunci când s-a deschis KFC în orașul său și au fost acceptați 23 din 24 de candidați, el a fost singurul respins. La fel a păţit și când a încercat să se angajeze ca și polițist, fiind singurul respins. Acesta nu s-a dat bătut și a călătorit în SUA, trimis de o companie chineză pentru a-i ajuta să recupereze o datorie de la un om de afaceri american. Aici descoperă internetul, este uluit de acesta, îşi cheamă prietenii acasă să le arate descoperirea şi aşteaptă trei ore până se încarcă o pagină web, se joacă cărţi şi discută în tot acest timp. Atunci când se întoarce în China, își pune internet, considerând că acesta este viitorul, fiind un veritabil vizionar, și nu după mult timp, pune bazele platformei de business alibaba.com, împreună cu 17 colegi de facultate, cu bani strânși de la prieteni. Dar, cu foarte multă muncă acesta a reușit să atragă investiții de peste ocean, din SUA, și și-a extins liniile de business, a detronat eBay-ul și a reuşit să creeze cea mai mare platformă de vânzări din lume. Nu i-a fost ușor, dar după ani de muncă în care s-a luptat și a învățat, a ajuns printre cei mai bogați oameni din lume.

El, ca mulți alții, este un model de urmat. Trebuie doar să nu ne mai mințim singuri, să ieșim din zona de confort și să învățăm și să muncim pentru visul nostru. Pentru că putem, fiecare dintre noi poate ajunge acolo, trebuie doar să vrem și să nu ne lăsăm niciodată bătuți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel