Atunci când nu mai știi ce să gătești, dar vrei să îi surprinzi pe cei dragi poți prepara pui cu vinete la cuptor. Se face într-un timp scurt și are un gust aparte.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 30 minute
Număr de porții: 4
INGREDIENTE
- 1 buc. Piept de pui
- 1 buc. Ceapă
- 3-4 buc. Roșii sau suc de roșii
- 1 buc. Ardei gras
- 1-2 buc. Vinete
- Mărar
- Pătrunjel
- Sare, piper, ulei
ETAPE
- Un piept de pui se taie bucățele și se pune în puțin ulei la prăjit. Se adaugă o ceapă tăiată mărunt, 3-4 roșii, sau suc de roșii, un ardei gras, sare și piper.
- O vânătă mare se taie în felii. Acestea se pun 3 minute într-o oală cu apă clocotită după care se scurg și se pun într-o cratiță la rumenit. După ce sunt gata se adaugă peste preparatul de la pasul anterior.
- Preparatul obținut se adaugă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Înainte de a fi gata se mai pune mărar și pătrunjel.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News