Reţea de trafic de rinichi, destructurată de autoritățile bulgare

O rețea de trafic de rinichi a fost închisă de autoritățile din Bulgaria.

Procuratura din Bulgaria a anunţat vineri închiderea unei reţele de trafic de organe, transmite AFP. Mai mulţi membri ai structurii infracţionale au fost inculpaţi pentru recrutarea de persoane cu dificultăţi financiare, cărora le-au propus să îşi vândă rinichii.

Trei bărbaţi şi o femeie au fost trimişi în judecată vineri pentru recrutarea de donatori, pe care i-au pus în legătură cu bolnavii care aveau nevoie de un transplant de rinichi, a declarat presei procurorul Dimităr Petrov.

"Transplanturile se realizau într-un spital din Turcia, cu documente false care atestau că donatorul şi primitorul erau rude", a precizat el.

Sume uriașe de bani

"Cei care primeau rinichii plăteau între 50.000 şi 100.000 de euro", a adăugat colega sa, Siika Mileva.

Cel puţin cinci persoane au beneficiat de transplanturi de rinichi cu ajutorul acestei reţele, începând din februarie anul acesta, iar pe lista de aşteptare se mai aflau trei donatori potenţiali şi doi pacienţi care aşteptau intervenţia chirurgicală.

Conform datelor ministerului sănătăţii de la Sofia, în Bulgaria s-au efectuat anul acesta doar 22 de transplanturi de rinichi, iar pe lista de aşteptare oficială se află 1028 de pacienţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel