Restricțiile se vor menține în Austria de Crăciun și Revelion

Restricțiile epidemice se vor menține, cel mai probabil, în Austria, de Crăciun și Revelion. Anunțul a fost făcut de cancelarul Alexander Schallenberg.

Austria a raportat sâmbătă 9.943 de noi infecții într-o perioadă de 24 de ore, depășind cel mai grav bilanț înregistrat pe 13 noiembrie 2020, când au fost 9.586 de cazuri, conform Reuters.

Pentru a stăvili virusul, guvernul a anunțat vineri că, începând de luni, va interzice accesul în cafenele, restaurante și saloane de coafură celor care nu sunt complet vaccinați împotriva COVID-19.

Regula „2G", care necesită dovada vaccinării complete sau a recuperării, va fi, de asemenea, în vigoare pentru hoteluri și cinematografe sau pentru evenimente cu mai mult de 25 de persoane.

2G vine de la cuvintele germane pentru „imunizat” și „recuperat”. La locul de muncă, de la 1 noiembrie se aplică regula „3G”, adică angajații trebuie să fie vaccinați, recuperați sau testați (geimpft, genesen, getestet).

„Nu cred că în șase săptămâni situația va fi de așa natură încât să putem relaxa măsurile. Așa că va fi probabil un Crăciun 2G", a declarat Schallenberg pentru „Kronen Zeitung”, într-un articol publicat duminică.

Noile infecții de duminică au scăzut ușor la 8.554, potrivit datelor Ministerului de Interne. Austria, care are o populație de 8,9 milioane de persoane, a raportat 883.887 de cazuri de COVID-19 și 11.502 decese de la izbucnirea pandemiei.

Austria interzice accesul persoanelor nevaccinate în cafenele, pe fondul creșterii infectărilor

Austria interzice accesul în cafenele, restaurante și saloanele de coafură celor care nu sunt complet vaccinați împotriva COVID-19, în timp ce infecțiile se apropie de recordul stabilit în urmă cu un an.

Aproximativ 64% din populația Austriei este complet vaccinată împotriva COVID-19, în conformitate cu media Uniunii Europene, dar este una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest, potrivit Reuters.

Mulți austrieci sunt sceptici cu privire la vaccinuri, la fel ca și Partidul Libertății, de extremă dreapta, al treilea partid ca mărime din parlament.

Noile infecții zilnice au crescut vertiginos și vineri au ajuns la 9.388, aproape de recordul de 9.586 stabilit în urmă cu un an, când a fost introdusă a doua din cele trei lockdown-uri naționale.

„Gradul de ocupare a paturilor de terapie intensivă crește mult mai repede decât ne așteptam", a declarat cancelarul Alexander Schallenberg într-o conferință de presă privind noile măsuri care intră în vigoare luni.

Printre acestea se numără interzicerea accesului persoanelor nevaccinate în hoteluri și la evenimente cu mai mult de 25 de persoane.

Va exista o perioadă de tranziție de patru săptămâni în care o primă vaccinare plus un test PCR va permite accesul în locurile în care va fi interzisă intrarea celor nevaccinați. După aceea, doar cei complet vaccinați și cei care s-au recuperat recent după boală vor fi lăsați să intre.

Anunțul guvernului condus de conservatori vine la o zi după o măsură similară luată de orașul Viena, condus de social-democrați, care are cea mai mică rată de infecție dintre cele nouă provincii austriece, dar cel mai mare procent de paturi de terapie intensivă ocupate de pacienți COVID-19, respectiv 20%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel