Restricțiile COVID din Hong Kong ar putea fi relaxate pentru grupurile de vizitatori

Sursă foto: Unsplash (Nic Low)
Sursă foto: Unsplash (Nic Low)

Hong Kong a decis să relaxeze regulile COVID pentru grupurile de vizitatori. 

Guvernul din Hong Kong a anunțat pe 7 noiembrie că relaxează restricțiile legate de COVID-19 pentru grupurile de vizitatori,  permițându-le inclusiv să intre în parcuri tematice și muzee după sosire. Hong Kong și-a relaxat multe dintre politicile sale stricte privind coronavirusul în ultimele luni, inclusiv carantina hotelieră pentru sosirile internaționale după cu 26 septembrie.

Cu toate acestea, sosirile internaționale sunt încă supuse mai multor teste de coronavirus și turiștii încă nu pot intra în baruri, restaurante și locuri precum cluburile sportive în primele trei zile, scrie CNN. Guvernul a spus că aranjamentele specifice pentru turişti vor fi lansate în această lună, fără a specifica o dată de începere.

„Aranjamentele relevante pot sprijini reluarea treptată a pieței de călătorii într-o manieră ordonată și pot oferi un mediu de afaceri mai favorabil pentru turism”, a spus guvernul.

Localnicii sunt nemulțumiți de privilegiile oferite turiștilor

Anunțul a venit după ce, săptămâna trecută, Hong Kong a găzduit un summit financiar de mare profil pentru care peste 200 de directori financiari de bănci și companii din domeniu au zburat în fosta colonie britanică și au fost scutiți de regulile pentru sosirile internaționale. Mulți rezidenți locali au subliniat inconsecvențele în politica guvernamentală și au spus că autoritățile ar trebui să elimine restricțiile pentru toată lumea în mod egal.

Economia Hong Kong-ului a fost lovită de restricțiile cauzate de coronavirus, care au durat aproape trei ani, multe întreprinderi mici și mijlocii închizându-se.

”Trei ani de pandemie au fost întreaga lui viață”. Moartea unui copil de doar trei anișori zguduie politica zero-COVID a Chinei

Moartea unui băiețel de 3 anim în urma unei suspecte scurgeri de gaz dintr-un complex rezidențial închis din nord-vestul Chinei, a declanșat un nou val de indignare față de politica zero-Covid a țării. Tatăl băiatului a susținut într-o postare pe rețelele de socializare că operatorii care mențin ordinea în timpul carantinelor COVID au încercat să-l împiedice să părăsească complexul în care locuiau în Lanzhou, capitala provinciei Gansu, pentru tratamentul copilului său, provocând o întârziere despre care crede că s-a dovedit fatală.

O postare de pe rețelele sociale ale tatălui, miercuri, legată de moartea fiului său, a fost întâmpinată cu furie și durere din partea publicului, mai multe hashtag-uri conexe strângând sute de milioane de vizualizări în ziua următoare pe Weibo, platforma similară cu Twitter a Chinei.

”Trei ani de pandemie au fost întreaga lui viață”, scria un comentariu devenit popular printre utilizatori.

Este cea mai recentă tragedie care a alimentat o reacție din ce în ce mai vehementă împotriva politicii necruțătoare de zero-COVID a Chinei, care continuă să închidă viața de zi cu zi a rezidenților prin carantine și mandate de testare în masă, chiar dacă restul lumii aproape că a trecut peste pandemie, scrie CNN. În numeroase cazuri similare, mai multe persoane au murit după ce li s-a refuzat accesul prompt la asistență medicală de urgență în timpul carantinelor în ciuda insistenței oficialilor chinezi, inclusiv a liderului Xi Jinping, că politicile țării privind Covid ”pun oamenii și viața lor pe primul loc”. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel