Reprezentanții profesorilor au refuzat să meargă la negocierile de la Ministerul Muncii

Reprezentanții angajaților din sistemul de învățământ au refuzat să meargă astăzi la negocierile de la Ministerul Muncii.

Potrivit Antena 3 CNN, reprezentanții angajaților din educație au refuzat să meargă astăzi, 6 iunie 2023, la ora 16:00, la negocierile de la Ministerul Muncii.

Este a treia săptămână de grevă în sistemul de învățământ, iar procentul cadrelor didactice care încă apelează la această formă de protest este de peste 52%.

CITEȘTE ȘI     -      Mai mulți profesori au refuzat greva pentru a nu-i priva pe copii de masa caldă primită la școală: "Are un rol important în prezenţa lor la cursuri"

Ministrul Educației a anunțat că 15.000 de persoane au renunțat la grevă

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat că aproximativ 15.000 de persoane au renunțat la grevă, iar miercuri vor fi reluate discuțiile cu sindicatele.

„Ca urmare a măsurilor luate de Guvernul României şi ca urmare a ordonanţei de urgenţă 53 date la 1 iunie, care prevede majorările salariale în învăţământ, putem anunţa că, în acest moment, de la momentul adoptării ordonanţei şi până astăzi, avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învăţământ care au renunţat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice. În acest moment avem peste 1.000 de unităţi de învăţământ în care nicio persoană nu face grevă. (...) Numărul de şcoli care în integralitate au renunţat la grevă este de 170 între 31 mai şi 6 iunie.

Este o dovadă de încredere a cadrelor didactice în măsurile luate de Guvern şi sperăm ca prin discuţiile pe care le vom relua în contextul negocierii Contractului colectiv de muncă pe sectorul educaţie vom relua aceste negocieri cu federaţiile sindicale mâine şi în contextul altor măsuri pe care Guvernul le va lua - mă refer aici la negocierile pe Legea salarizării - vom putea să vedem o reîntoarcere în sala de clasă atât a cadrelor didactice, cât şi a elevilor“, a spus ministrul Educației.

CITEȘTE ȘI      -      Se amână Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională? Sorin Ion, secretar de stat în Min. Educaţiei: Probleme aproape de nerezolvat atât pentru elevi, cât şi pentru profesori

CITEȘTE ȘI      -       Klaus Iohannis, 9 ani ca preşedinte al României. Bogdan Chirieac: Faţă de aşteptările pe care le-am avut, realitatea a fost cruntă. Va fi făcută o analiză anul viitor şi o să cadă de sus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel