Renault, mișcare neașteptată

Renault are deja o soluție pentru viitorul prestigioasei companii, după ce Carlos Ghosn a fost arestat.

Producătorul auto francez Renault intenţionează să-l numească pe directorul operaţional Thierry Bollore ca înlocuitor interimar al directorului general Carlos Ghosn, arestat luni la Tokyo pentru presupuse nereguli fiscale, a anunţat marţi Dow Jones, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite CNBC.

Ghosn a ocupat simultan funcţia de director general al Renault, preşedinte al producătorului auto nipon Nissan şi şef al alianţei strategice dintre Renault şi Nissan şi un alt grup auto nipon, Mitsubishi. Conform postului public de televiziune din Japonia (NHK) şi agenţiei de presă Kyodo, Ghosn a câştigat aproape zece miliarde de yeni (89 de milioane de dolari) în perioada 2010 - 2015, dar a declarat Fiscului doar cinci miliarde de yeni (44 de milioane de dolari) sau jumătate din suma primită.

Marţi seara este programată o reuniune a Consiliului de Administraţie al Renault. Compania a dat publicităţii un comunicat în care dă asigurări că se concentrează pe alianţa cu Nissan şi Mitsubishi, iar procedurile sale de guvernanţă corporatistă sunt deplin funcţionale, după arestarea lui Ghosn.

Statul francez are o participaţie de 15% la Renault, care, la rândul său, deţine o participaţie de 43,4% în Nissan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel