Urmărește emisiunea live


Relație Turcia-SUA. Erdogan, întâlnire cu Biden: Am avut o întrevedere productivă şi sinceră

Sursa foto colaj: Pixabay
Sursa foto colaj: Pixabay

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, a avut o întâlnire cu Joe Biden, președintele SUA.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că a avut o întâlnire foarte productivă şi sinceră cu omologul său american Joe Biden, pe care l-a întâlnit pentru prima dată în marja summitului NATO de la Bruxelles, relatează AFP, citată de Agerpres.

Trebuie să spun că am avut o întrevedre foarte productivă şi sinceră, a declarat Erdogan într-o conferinţă de presă, la Bruxelles, adăugând că nicio problemă în relaţiile dintre Turcia şi SUA nu este insurmontabilă.

Preşedintele turc a menţionat că în cadrul discuţiilor extinse cu omologul său american au fost abordate aspecte legate de cooperarea pe probleme regionale şi a subliniat anii îndelungaţi de prietenie cu liderul de la Casa Albă, notează Reuters.

De asemenea, preșeidntele turc a declarat că a convenit, în cadrul unei întrevederi cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, asupra continuării dialogului între cele două ţări, relatează Reuters.

Erdogan, care s-a întâlnit cu Mitsotakis în marja summitului NATO de la la Bruxelles, a menţionat că nu este nevoie de mediatori în cadrul comunicării dintre Turcia şi Grecia. Ankara şi Atena s-au confruntat pe mai multe probleme în ultimii ani, de la cele privind Marea Mediterană la cele legate de spaţiul aerian şi migraţie. Aliaţii s-au apropiat de o confruntare anul trecut, afectând legăturile dintre Uniunea Europeană şi Ankara

Summitul NATO 2021

În cadrul reuniunii la nivel înalt, liderii aliați au decis asupra liniilor prioritare pe care se va fundamenta consolidarea rolului politic și militar al Alianței, precum și de actor cu proiecție la nivel global, ca rezultat al procesului de reflecție strategică NATO 2030. În acest context, pe agenda Summitului s-a aflat și decizia de declanșare a negocierilor privind un nou Concept Strategic al Alianței, în contextul schimbărilor fundamentale ale mediului internațional de securitate față de momentul adoptării, în 2010, a Conceptului Strategic actual.

Reuniunea a prilejuit, totodată, reafirmarea valorii esențiale a relației transatlantice pentru securitatea euroatlantică, inclusiv în contextul primei participări a Președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la un Summit aliatl În cadrul dezbaterilor, liderii au abordat teme actuale precum provocările de securitate din spațiul euroatlantic, terorismul, amenințările cibernetice și cele generate de tehnologiile disruptive și vor stabili acțiunile pe care NATO trebuie să le întreprindă în continuare pentru a gestiona provocările și amenințările de acest tip la adresa securității euroatlantice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel