Regina Elisabeta, primul angajament public după moartea Prințului Philip. Va ține un discurs în Parlament

Pixabay
Pixabay

Regina Elisabeta a părăsit reședința sa de la castelul Windsor pentru a participa la deschiderea unei noi sesiuni parlamentare în Londra. 

Regina Elisabeta a părăsit reședința sa astăzi, 11 mai, pentru a se prezenta în fața Parlamentului britanic. Monarhul, în vârstă de 95 de ani, va participa la Marea Deschidere a Parlamentului. 

Liderul monarhiei britanice este în doliu, după ce soțul său, prințul Philip, a decedat pe 9 aprilie, la trei săptămâni după ce a fost externat din spital. 

Ceremonie marcată de doliu

Regina a putut fi văzută în mașina oficială când părăsea castelul Windsor și se îndrepta către Parlamentul britanic, unde avea să apară în fața Camerei Lorzilor. Prezența Reginei marchează începutul unei noi sesiuni parlamentare, momentul marcant fiind discursul oficial al Majestății Sale. Regina Elisabeta nu va purta roba ceremonială sau coroana. Va purta rochia pentru ceremoniile de zi și coroana corespunzătoare, iar până la Parlament va merge cu mașina și nu cu trăsura, ca în alți ani. 

Evenimentul a fost organizat în conformitate cu prevederile COVID ale acestei perioade, scrie The Sun

De la moartea Prințului Philip, tronul rezervat acestuia a fost înlăturat din Camera Lorzilor, însemnând că Regina va sta singură pe tron. Scaunul pentru consortul reginei a fost instalat în 1901, pentru Regina Alexandra, iar în prezent se află în grija lordului șambelan, pentru a fi bine păstrat. 

Prima îndatorire oficială, la puțin timp după pierderea soțului său

Regina Elisabeta a avut prima sa îndatorire oficială după moartea soțului său Prințul Phillip, Duce de Edinburgh, pe 14 aprilie, a doar 5 zile. Aceasta a găzduit o ceremonie prin care Contele Peel s-a retras din poziția de Lord Șambelan, responsabil de organizarea ceremoniilor regale. Evenimentul privat a avut loc la Castelul Windsor. Acesta a fost înscris în „Court Circular”, un document oficial în care sunt consemnate evenimentele la care participă Regina sau membri ai familiei sale. 

„Contele Peel a avut o audiență cu Regina astăzi, predând bagheta și insigna biroului Lordului Șambelan și insigna de Cancelar al Ordinului Regal Victorian, plecând în urma renunțării la poziția sa de Lord Șambelan”, scrie în „Court Circular”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel