Regina Elisabeta a avut prima îndatorire oficială de la moartea Prințului Philip

Pexels
Pexels

Deși în doliu, Regina Elisabeta a avut prima sa îndatorire oficială, primind în cadrul unei ceremonii retragerea Contelui Peel din poziția de Lord Șambelan. 

Regina Elisabeta a avut prima sa îndatorire oficială după moartea soțului său Prințul Phillip, Duce de Edinburgh. Aceasta a găzduit o ceremonie prin care Contele Peel s-a retras din poziția de Lord Șambelan, responsabil de organizarea ceremoniilor regale. Evenimentul privat a avut loc la Castelul Windsor. Acesta a fost înscris în „Court Circular”, un document oficial în care sunt consemmnate evenimentele la care participă Regina sau membri ai familiei sale. 

„Contele Peel a avut o audiență cu Regina astăzi, predând bagheta și insigna biroului Lordului Șambelan și insigna de Cancelar al Ordinului Regal Victorian, plecând în urma renunțării la poziția sa de Lord Șambelan”, scrie în „Court Circular”. 

Noul Lord Șambelan, un fost ofițer al MI5

Contele Peel a anunțat retragerea sa încă de anul trecut. Înlocuitorul său, Andrew Parker, un fost ofițer al MI5, și-a preluat din atribuții cu numai o săptămâna înainte de decesul Prințului Philip, relatează BBC

Familia este 2 săptămâni în doliu. Ducele de Ediburgh va fi înmormântat sâmbătă, 17 aprilie, după funeraliile de la Castelul Windsor. 

Un oficial al casei regale a spus jurnaliștilor britanici că familia va continua să își onoreze atribuțiile care sunt potrivite circumstanțelor actuale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel