Regele Charles își reia îndatoririle publice, după diagnosticul de cancer

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Regele Charles va vizita un centru de tratament al cancerului, marți, odată cu revenirea la îndatoririle publice, după ce monarhul britanic însuși a fost diagnosticat cu boala în februarie.

 

Palatul Buckingham a anunțat vineri că medicii au fost mulțumiți de răspunsul regelui de 75 de ani la tratamentul pentru forma nespecificată de cancer, astfel încât acesta să poată relua unele angajamente publice, scrie Reuters.

Regele Charles va vizita marți un centru de tratament al cancerului pentru a întâlni pacienți și specialiști medicali.

Palatul a anunțat, de asemenea, că Charles și soția sa, regina Camilla, vor găzdui o vizită de stat a împăratului japonez Naruhito și a soției sale, împărăteasa Masako, la sfârșitul lunii iunie.

Problemele de sănătate ale lui Charles au început în ianuarie, când s-a aflat că va fi internat într-un spital pentru o intervenție corectivă în legătură cu o prostată mărită benignă.

Luna următoare, palatul a declarat că s-a descoperit prezența unei "forme de cancer", dar nu a oferit alte detalii în afară de a spune că nu implică prostata.

De atunci, el s-a odihnit și a urmat un tratament pentru boala precizată, continuând cu îndatoririle de stat oficiale în afara biroului. A fost suficient de bine încât să-i salute pe oamenii care îi urau "Paște fericit", după o slujbă bisericească de Paște la sfârșitul lunii martie.

Deși agenda sa va fi gestionată cu atenție pentru a minimiza orice riscuri pentru sănătatea sa, palatul a declarat că el ar putea participa la unele evenimente anuale cum ar fi parada militară "Trooping the Colour" în iunie, precum și comemorările pentru a marca cea de-a 80-a aniversare a debarcărilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, de asemenea, în iunie.

Boala lui Charles a venit la mai puțin de 18 luni după ce a succedat mamei sale, regina Elizabeta. Peter Phillips (Nepotul său regelui Charles), a spus că monarhul, cunoscut pentru munca sa asiduă, a simțit limitarea impusă de tratamentul său frustrantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel