Refugiații care intră ilegal în Ungaria vor fi arestați, începând din 15 septembrie

Premierul Ungariei Viktor Orban a anunțat, vineri, că începând cu data de 15 septembrie oricine va intra ilegal pe teritoriul Ungariei va fi arestat. El a făcut referire în special la refugiații care trec clandestin granița sârbo-ungară. De asemenea, Orban a criticat Comisia Europeană pentru intenția de a impune cote obligatorii de refugiați fără consimțământul șefilor de stat din UE.

Tot de pe 15 septembrie intră în vigoare noua lege care pedepsește trecerea ilegală a frontierei ungare cu până la 5 ani de închisoare. 

”Ne aflăm în fața unei rebeliuni”, a declarat Viktor Orban după o întâlnire cu președintele grupului parlamentar al Partidului Popular European, Manfred Weber. Șeful executivului ungar a menționat că unii refugiați refuză să coopereze cu poliția maghiară, lucru care este de asemenea ilegal. 

El a subliniat că ”sunt multe de făcut cu privire la criza migratorie și deciziile trebuie luate rapid” în cadrul Uniunii Europene. 

Citește și: Ungaria intenționează să declare stare de urgență!



Pe de altă parte, Viktor Orban a precizat că se opune propunerii președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de a repartiza prin cote obligatorii 160.000 de refugiați între statele membre ale UE. El a avertizat că ”deciziile europene nu se pot lua fără consimțământul șefilor de stat”. 

Până acum s-a convenit că nu se vor lua decizii ce afectează întregul continent, iar ceea ce a propus președintele CE contravine acestei înțelegeri, a punctat șeful Guvernului de la Budapesta. 

Viktor Orban a precizat că țara sa respectă cu strictețe acordurile Schengen, iar ”faptul că Grecia a renunțat să respecte această legislație nu înseamnă că și Ungaria trebuie să facă la fel”. În opinia sa, problema refugiaților trebuie rezolvată pe teritoriul Greciei, prima țară din Schengen unde aceștia ajung, iar dacă autoritățile de la Atena nu pot îndeplini această sarcină, atunci UE trebuie să le sprijine, inclusiv cu ”forțe de apărare a granițelor”. 

Vezi și: David Cameron a făcut o nouă declarație controversată despre imigranți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel