David Cameron a făcut o nouă declarație controversată despre imigranți

În timp ce președintele Comisiei Europene a prezentat, miercuri, un plan de primire a refugiaților care se află în prezent în sudul Europei, premierul britanic David Cameron a reafirmat că nu dorește să audă vorbindu-se despre cotele de refugiați.

Planul destinat să repartizeze de urgență 160.000 de refugiați nu vizează Regatul Unit, scutit de regulile comunitare în materie de imigrație. Dar opoziția laburistă a cerut din nou, miercuri, ca Regatul Unit să participe la acesta. Revendicarea a fost însă respinsă de Cameron. 

”Dacă toată atenția se concentrează pe cote de redistribuire a refugiaților în Europa, asta nu va soluționa problema”, a declarat premierul britanic, în cursul unor întrebări săptămânale în fața Parlamentului. De asemenea, el a apreciat că ”asta trimite oamenilor mesajul că este o idee bună să se urce la bordul unui vapor pentru a face un voiaj periculos” spre Europa. 

”Europa trebuie să-și găsească propriile răspunsuri pentru țările care fac parte din Schengen. Regatul Unit, care are propriile frontiere, are posibilitatea să ia decizii suverane”, a continuat premierul conservator, citat de Agerpres.

Vezi și: Jean-Claude Juncker, informații cruciale pentru întreaga Europă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel