David Cameron a făcut o nouă declarație controversată despre imigranți

[] []

09 sep 2015 / 17:58
Salveaza PDF Comentarii

În timp ce președintele Comisiei Europene a prezentat, miercuri, un plan de primire a refugiaților care se află în prezent în sudul Europei, premierul britanic David Cameron a reafirmat că nu dorește să audă vorbindu-se despre cotele de refugiați.

Planul destinat să repartizeze de urgență 160.000 de refugiați nu vizează Regatul Unit, scutit de regulile comunitare în materie de imigrație. Dar opoziția laburistă a cerut din nou, miercuri, ca Regatul Unit să participe la acesta. Revendicarea a fost însă respinsă de Cameron. 

”Dacă toată atenția se concentrează pe cote de redistribuire a refugiaților în Europa, asta nu va soluționa problema”, a declarat premierul britanic, în cursul unor întrebări săptămânale în fața Parlamentului. De asemenea, el a apreciat că ”asta trimite oamenilor mesajul că este o idee bună să se urce la bordul unui vapor pentru a face un voiaj periculos” spre Europa. 

”Europa trebuie să-și găsească propriile răspunsuri pentru țările care fac parte din Schengen. Regatul Unit, care are propriile frontiere, are posibilitatea să ia decizii suverane”, a continuat premierul conservator, citat de Agerpres.

Vezi și: Jean-Claude Juncker, informații cruciale pentru întreaga Europă

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25