Referendumul lui Cameron va paraliza economia UE, avertizează un apropiat al Angelei Merkel

David-Cameron
David-Cameron

Un apropiat al Angelei Merkel, Gunther Krichbaum, l-a avertizat pe premierul britanic, David Cameron va stabili, în luna ianuarie, data unui referendum cu privire la rămânerea Marii Britanii în UE. Referendumul nu ar urma să aibă loc după alegerile generale din 2015. Dincolo de această inițiativă, premierului britanic nu-și dorește Brixit-ul.

Pe de o parte, și politicienii britanici pro europeni susțin că un vot negativ din partea populației ar duce la ieșirea Regatului Unit din comunitate, potrivit The Independent.

"Există riscul ca un referendum să paralizeze eforturile pentru o Europă mai bună și o mai bună integrare. Marea Britanie riscă să rămână izolată. Asta nu poate fi în interesul britanicilor", a spus Gunther Krichbaum, șeful Comitetului pentru Afaceri Europene din Germania. Krichbaum a declarat că Brixit-ul ar reprezenta un dezastru atât pentru Marea Britanie, cât și pentru Europa. Mai mult, o încercare de a renegocia statutul de membru al UE ar însemna deschiderea "Cutiei Pandorei", a adăugat Krichbaum, care este și un apropiat al cancelarului Angela Merkel. "Nu poți crea un viitor politic pentru țara ta amenințând alte țări. Asta nu va ajuta Marea Britanie. Este nevoie de o Europă stabilă. Este nevoie de piețe care să meargă", a susținut Krichbaum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel