Referendumul discordiei. RĂZBOI la USR Plus Buzău după declarațiile lui Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu
Emanuel Ungureanu

Este război la USR Plus Buzău după declarațiile lui Emanuel Ungureanu.

Deputatul Emanuel Ungureanu, în cadrul ședinței de consiliu local Buzău, în care a fost supus la vot referendumul având ca obiectiv unirea comunei Țintești cu municipiul Buzău, s-a declarat un susținător al unirii celor două UAT-uri. Ba mai mult, a spus că se va implica în campania de informare a cetățenilor.

USR Plus Buzău se delimitează de ce a spus Emanuel Ungureanu

„Domnul Emanuel Ungureanu a fost invitat în mai multe rânduri la consultări în cadrul filialei USR PLUS Buzău, consultări care au avut ca temă poziționarea partidului în privința referendumului. Din păcate, domnul deputat nu a dat curs invitațiilor și nici nu a transmis o poziție pro sau contra referendumului. De asemenea nu a transmis informații sau argumente către filiala municipală sau județeană USR PLUS. 

Poziția exprimată de dumnealui astăzi este una personală, care contravine valorilor și principiilor USR PLUS asumate inclusiv în programul de guvernare și în campania electorală din decembrie 2020. 

USR PLUS Buzău susține proiectele viabile care includ o strategie, un buget și un calendar de implementare asumate, însă acestea nu se regăsesc în proiectul administrației PSD și nici nu ne-au fost comunicate aceste informații cu toate că au fost solicitate prin reprezentanții noștri în consiliu. 

Prin urmare nu cunoaștem informațiile care au stat la baza deciziei domnului Ungureanu, având în vedere că acestea nu se regăsesc în proiectul comunicat public de domnul Toma și nici nu au fost prezentate de domnul Ungureanu în cadrul filialei USR PLUS Buzău. 

Susținem și ne dorim investiții majore de dezvoltare a municipiului Buzău (un spital municipal, o nouă zonă industrială, locuințe sociale pentru tineri, centru de cercetare și inovare), dar ne dorim ca acestea să fie realizabile și fezabile, nu doar promisiuni electorale folosite în interes personal. 

USR PLUS Buzău a obținut rezultate prin munca în echipă, prin transparență și comunicare. Domnul Ungureanu ne demonstrează astăzi, prin anunțul dumnealui, că va face “campanie din casă în casă”, fără a ține cont de opiniile colegilor de partid și ale alegătorilor din Municipiul Buzău, că preferă proiectele și interesele personale. Îi sugerăm însă, ca în timpul acestei campanii din “casă în casă”, să afle și problemele reale ale buzoienilor având în vedere că astăzi nu există un birou parlamentar al dumnealui în municipiul Buzău.”, a fost mesajul USR Plus.

Consilierii locali din Buzău şi din Ţinteşti au aprobat, miercuri, în şedinţe care au avut loc în acelaşi timp, organizarea referendumului pentru alipirea celor două unităţi administrativ teritoriale. Referendumul ar urma să aibă loc pe 26 septembrie. Deputatul Emanuel Ungureanu (USR PLUS) şi-a declarat susţinerea pentru proiect, deşi consilierii locali ai USR PLUS s-au abţinut de la vot.

"Voi veni la Buzău şi voi sustine acest referendum, pe stradă, poartă cu poartă, casă cu casă, bloc cu bloc. Pentru că eu sunt în Buzău temporar şi am promis acestei comunităţi că voi face lucruri pentru ei, împreună cu colegii de la USR PLUS, de la PLS, de la PNL facem lucruri pentru comunitate. Nu e campanie electorală, e un proiect comunitar”, a afirmat Emanuel Ungureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel