Referendum, rezultat final. Pieleanu: Acțiune reușită a bisericii

Marius Pieleanu
Marius Pieleanu

Marius Pieleanu a declarat că rezultatul final al referendumului pentru familia tradițională evidențiază succesul acțiunii bisericilor din România. 

Marius Pieleanu susține că datele prezentate de Biroul Electoral Central, conform cărora peste 91,56% au votat ”Da”, arată o acțiune de succes a bisercilior din România. Mai mult, sociologul menționează că la acest referendum a fost vorba despre un vot de conștiință.

"Votul de conștiință nu ți-l dau ideologiile politice"

"Acești 92% chiar cred în ideea de familiei creștine. Este indubitabil. Eu mă îndoiesc rațional de faptul că partidele au îndemnat oamenii să meargă la vot să voteze în favoarea ideii de familie tradițională doar pentru că așa a spus primarul. Nu, eu cred că această acțiune, din perspectiva cetățeanului, a omului care nu e ortodox practicant, dar e declarat ortodox, e o acțiune reușită și cu succes a bisericii noastre, nu neapărat ortodoxe, ci a tuturor bisericilor existente în România, bisericile în România s-au mobilizat, inclusiv cea ortodoxă, mai puțin partidelor. Sigur că există un rol indubitabil al partidelor, în primul rând al PSD-ului și poate puțin al PNL-ului, pentru că nu e un secret, de a sugera ieșirea oamenilor la vot. Însă este un vot de conștiință. Votul de conștiință nu ți-l dau ideologiile politice decât foarte rar. Votul de conștiință ți-l dă educația, cultura, tradiția, obișnuința, poate celelalte valori creștine care fac parte din mentalul colectiv al unui popor", a declarat Marius Pieleanu la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel