Referendum, rezultat final. Pieleanu: Acțiune reușită a bisericii

Vlad Manolache / 08 oct 2018 / 19:39 Salveaza PDF Comentarii
Marius Pieleanu
Descriere foto: Marius Pieleanu

Marius Pieleanu a declarat că rezultatul final al referendumului pentru familia tradițională evidențiază succesul acțiunii bisericilor din România. 

Marius Pieleanu susține că datele prezentate de Biroul Electoral Central, conform cărora peste 91,56% au votat ”Da”, arată o acțiune de succes a bisercilior din România. Mai mult, sociologul menționează că la acest referendum a fost vorba despre un vot de conștiință.

"Votul de conștiință nu ți-l dau ideologiile politice"

"Acești 92% chiar cred în ideea de familiei creștine. Este indubitabil. Eu mă îndoiesc rațional de faptul că partidele au îndemnat oamenii să meargă la vot să voteze în favoarea ideii de familie tradițională doar pentru că așa a spus primarul. Nu, eu cred că această acțiune, din perspectiva cetățeanului, a omului care nu e ortodox practicant, dar e declarat ortodox, e o acțiune reușită și cu succes a bisericii noastre, nu neapărat ortodoxe, ci a tuturor bisericilor existente în România, bisericile în România s-au mobilizat, inclusiv cea ortodoxă, mai puțin partidelor. Sigur că există un rol indubitabil al partidelor, în primul rând al PSD-ului și poate puțin al PNL-ului, pentru că nu e un secret, de a sugera ieșirea oamenilor la vot. Însă este un vot de conștiință. Votul de conștiință nu ți-l dau ideologiile politice decât foarte rar. Votul de conștiință ți-l dă educația, cultura, tradiția, obișnuința, poate celelalte valori creștine care fac parte din mentalul colectiv al unui popor", a declarat Marius Pieleanu la România TV.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26