Referendum justiție și alegeri 26 mai 2019. Ce va face Bogdan Chirieac în ziua votului

Ștampile de vot pentru alegeri
Ștampile de vot pentru alegeri

În direct la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac a anunţat ce va face pe 26 mai 2019. 

Bogdan Chirieac a spus că nu merge la referendumul pe justiţie convocat de preşedintele Klaus Iohannis. Acesta a declarat că o validare a referendumului înseamnă, în mod automat, validarea ideii că România este o ţară coruptă, dar şi etichetarea ţării noastre ca una profund coruptă la nivel european.

"Eu votez doar la europarlamentare. Nu vreau să merg la referendum, o manifestare electorală menită să sensibilizeze sau, dacă vrei, să vulnerabilizeze România în plan extern. Cel mai mare rău făcut ţării noastre în epoca Băsescu este agăţarea tăbliţei de ţară coruptă pe imaginea României. Dacă eu validez acest referendum, prin participarea mea, practic nu fac altceva decât să validez imaginea externă foarte greu de schimbat, în acest moment, că România este o ţară coruptă şi că publicul din România e de acord că România este o ţară coruptă. Eu nu mai vreau asta. Este foarte rău pentru ţara noastră. Dacă mă duc la referendum şi referendumul este validat, toată lumea va spune că în România este corupţie, nu se mai poate, şi aşa mai departe. Ţări mult mai corupte decât România din UE nu îşi pun singure cenuşă în cap", a explicat analistul politic Bogdan Chirieac în emisiunea lui Radu Tudor. 

Corupţia nu se combate doar cu cătuşe

Deşi a anunţat că nu va vota la referendum, Bogdan Chirieac nu exclude posibilitatea arestării corupţilor şi nici măcar existenţa acesteia în România. Cu toate astea, analistul politic a menţionat că metodele de rezolvare sunt altele, nicidecum un referendum. 

"Asta nu înseamnă că nu sunt cu totul şi cu totul de acord să combatem corupţia. Corupţia nu se combate însă numai cu cătuşele. Nu am niciun fel de problemă ca cei care într-adevăr au distrus această ţară să meargă la puşcărie, dar e nevoie de un pachet legislativ transparent, de o justiţie puternică", a completat Bogdan Chirieac. 

Referendum pe justiţie, pe 26 mai 

Amintim că preşedintele României, Klaus Iohannis, a convocat un referendum pe tema justiţiei care va avea loc pe data de 26 mai şi în cadrul căruia alegătorii români vor fi rugaţi să răspundă cu "DA" sau "NU" la două întrebări: 1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție? şi 2. Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel