Referendum Catalunia. Secțiile de votare, ocupate de alegători

Militanți susținători ai referendumului de autodeterminare interzis pe care liderii separatiști catalani doresc să îl organizeze duminică au început să ocupe, vineri seară, școli ce trebuie să servească ca secții de votare pentru a garanta scrutinul

Jurnaliștii au fost martori la ocuparea a două școli în centrul orașului, în timp ce "o platformă a școlilor deschise pentru referendum" a publicat pe Twitter fotografii făcute în cursul acestor acțiuni.

"Rămân să dorm înăuntru, în principiu cu băiatul meu cel mare care învață aici", a declarat pentru AFP Gisela Losa, mamă a trei copii, într-o școală din cartierul Garcia, în centrul orașului. "Sunt cel puțin patru sau cinci familii care vor veni cu copiii lor și fără îndoială că mâine vor fi mai multe", a ținut ea să adauge. 

De la începutul lunii septembrie, Spania traversează cea mai gravă criză politică din aproape 40 de ani, după părerea tuturor conducătorilor săi. La 6 septembrie, parlamentul catalan a votat o lege pentru organizarea acestui referendum în ciuda interdicției sale, argumentând că separatiștii îl reclamă din 2012.

Majoritatea locuitorilor din această regiune din nord-estul Spaniei, reprezentând 20% din PIB, dorește un referendum legal, chiar dacă sunt divizați în privința independenței.

Guvernul conservatorului Mariano Rajoy și justiția au decis să îl interzică, forțele de ordine blocând accesul la secțiile de votare, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel