REFERENDUM 2019 rezultate. Klaus Iohannis, primele declarații, 27 mai: Colaborare PNL și USR-PLUS

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

REFERENDUM 2019 rezultate. Președintele Klaus Iohannis iese cu noi declarații, luni, 27 mai, de la ora 12:00. 

REFERENDUM 2019 rezultate. Klaus Iohannis, primele declarații, LIVE: 

Peste șase milioane de români au spus DA la referendumul pe care l-am convocat pentru viitorul României, au dat astfel o lecție dură populismului, o lecție dură dată demagogiei și discursului anti-european și anti-justiție. Ieri, a câștigat România europeană, democratică, România în care justiția este și trebuie să rămână independentă, România în care hoții și infractorii stau la pușcărie, nu în fruntea statului. 

Mobilizarea extraordinară a românilor din țară și de peste hotare a fost impresionantă. Votul ne arată că democrația s-a maturizat, că cetățenii înțeleg ce armă puternică este votul.

Este inacceptabilă bătaia de joc a autorităților la adresa românilor din diaspora. Românii au fost supuși unor noi umilințe din parte unor guvernanți incapabili să înțeleagă că rolul lor e să fie în slujba cetățeanului, nu împotrivă. 

Cer autorităților responsabile ca după incidentele foarte grave din 2014 deja, care s-au repetat, în mod regretabil ieri, să ia măsuri urgente astfel încât românii din diaspora să poată vota în condiții normale, fără a sta la cozi interminabile ore în șir.  

Votul covârșitor pro-european face ca țara noastră să se detașeze clar în rândul statelor europene, care susțin cu tărie proiectul european. 

Vreau să vorbim și despre partide. 

Este de remarcat că PNL a obținut un scor istoric și-i felicit pentru acest lucru. Europarlamentarele au fost câștigate de PNL. PNL este pe cale să devină cel mai important partid politic din România. Salut și votul pentru alte partide. Este remarcabil rezultatul obținut de USR-PLUS, care arată că-n România se poate construi o alternativă serioasă, credibilă la actuala majoritate falimentară și s-a văzut foarte clar să românii cred în așa ceva și-și doresc o astfel de alternativă. 

Dacă adunăm voturile, PNL împreună cu USR-PLUS pot pune baza unei colaborări care vine ca o alternativă la actuala guvernare eșuată a PSD. 

Iar PSD a primit cea mai aspră sancțiune pentru modul dezastruos în care guvernează, pentru atacurile permanentă la adresa justiției. 

PSD a avut dreptate să se teamă de votul românilor, dar nu l-a putut împiedica, în ciuda tuturor eforturilor făcute de PSD de a boicota scrutinul de duminică. 

M-a bucurat că și electoratul PSD a înțeles că agenda anti-justiție a liderilor PSD e greșită și că a votat acest electorat la referendum. Nimeni nu este și nu trebuie să fie mai presus de lege. Acest lucru nu a fost doar acceptat, a fost înțeles de toată lumea. 

Nimeni nu poate folosi guvernarea în România în interes propriu, pentru asta PSD a primit votul de blam. De astăzi, începe schimbarea în bine în România. 

Avem, din păcate, multe de reparat după dezastrul produs de PSD în 2 ani și jumătate, nu numai în domeniul justiției, unde s-a văzut cel mai puternic, dezastrul din economie, din sănătate, din educație. 

Avem mult de lucru, să ne apucăm! 

În curs de actualizare

DCNews transmite principalele declarații. 

Declarațiile vin în contextul în care s-au aflat și rezultatele parțiale la referendumul pe justiție. Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații și duminică seară, cu referire la alegerile europarlamentare, cerând premierului Dăncilă să facă un pas în spate. 

Pe agenda președintelui de astăzi, la ora 12:00, apare că ”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține luni, 27 mai a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă”. 

Potrivit datelor de până acum, referendumul pe justiție este valabil și validat. 

Vezi aici: Rezultate REFERENDUM justiție 2019, cifre

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel