Referendum 2019. Jurnalistul Ion Cristoiu: Cel care boicotează referendumul este preşedintele

Pe blogul personal, jurnalistul Ion Cristoiu a anunţat că principalul om care boicotează referendumul pe justiţie din 26 mai este chiar cel care l-a convocat, preşedintele Klaus Iohannis. Asta pentru că întrebările sunt vagi, dar şi pentru că îndemnul de ieşire la vot este doar pentru cei care vor răspunde cu DA la ambele întrebări, nu şi pentru ceilalţi. 

"Cel care boicotează referendumul este preşedintele României, Klaus Iohannis. Întrebările propuse de Iohannis sunt minore, tehniciste şi fără minim de interes din punct de vedere al democraţiei. Dacă poporul ar răspunde cu DA la întrebarea privind amnistia şi graţierea, efectele ar fi minore pentru democraţia noastră. PSD e cel suspectat că vrea să dea ordonanţă pentru graţiere şi amnistie. Dar PSD poate face asta doar cât timp este la putere. Referendumul lui Iohannis ne propune o întrebare valabilă doar pentru o guvernare", explică jurnalistul. 

Lipsa de argumente pentru referendum, dovadă de boicot 

Ion Cristoiu merge mai departe cu explicaţiile şi spune că cea mai bună dovadă de boicot este lipsa argumentelor pro referendum. Astfel, jurnalistul arată că în niciuna dintre ieşirile publice ale preşedintelui nu s-a vorbit despre motivele pentru care românii ar trebui să meargă la referendum, totul fiind doar o campanie electorală bine pusă la punct. 

"Preşedintele României, cel care a convocat referendumul, n-a vorbit o clipă despre întrebările puse electoratului, n-a adus niciun argument în favoarea lui DA la ambele întrebări. S-a rezumat să spună că trebuie să votăm DA, pentru că aşa vrea el", a conchis Ion Cristoiu. 

Referendumul pe justiţie se va desfăşura concomitent cu alegerile europarlamentare din 26 mai, iar alegătorii care vor dori să voteze vor primi, pe lângă buletinul pentru alegerile europarlamentare, alte două buletine de vot, fiecare cu câte o întrebare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel