EXCLUSIV  Reconstrucție ecologică pe brațul Sfântu Gheorghe. Călălin Țibuleac: "Nu s-a mai făcut înainte de '89"

Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei ”Delta Dunării”, Cătălin Țibuleac a vorbit în interviurile DCNews despre un nou proiect pentru sturioni și scrumbie.

"Un alt proiect important care urmează, este să intrăm pe zona de reconstrucție ecologică a ieșirii în mare, pe brațul Sfântu Gheorghe. În acest moment, firul de ieșire din marea Neagră, mai ales că e apa foarte scăzută, nu știu dacă are o lățime mai mare de 60 de metri. Și dacă nu ești din zonă, riști să urci direct pe bancul de nisip. Practic, decolmatarea ieșirii în mare pe Sfântu Gheorghe nu s-a mai făcut înainte de '89. Brațul Sfântu Gheorghe este principalul braț de urcare a sturionului pentru reproducție, iar în aces moment sturionul își schimbă zona de reproducție, și la fel pentru scrumbie", a declarat Cătălin Ţibuleac, guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei ”Delta Dunării”, într-un interviue pentru DCNews. 

"Toată lumea știe ce înseamnă scrumbia de Dunăre, nu cea de mare. Din păcate, faptul că acest braț Sfântu Gheorghe, gura de ieșire în mare este colmatată, schimbă canalul de migrație atât la sturion, cât și la scrumbie. Sper ca anul viitor să putem rezolva inclusiv această problemă", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel