Recensământ inedit la Washington DC. Specialiștii vor număra pisicile

Sebastian Florea / 18 iul 2018 / 03:59 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Pisicile care trăiesc în capitala SUA vor fi numărate în cadrul unui recensământ cu durata de trei ani.

O alianţă alcătuită din organizaţii publice şi private din Washington, D.C. a lansat, marţi, un recensământ care se va desfăşura pe o perioadă de trei ani cu scopul de a număra toate pisicile care trăiesc în capitala Statelor Unite, în speranţa dezvoltării unor modalităţi eficiente pentru gestionarea populaţiei de feline de pe teritoriul ţării, informează Reuters.

Pentru o alocare mai eficientă a resurselor

Proiectul ''DC Cat Count'', condus de mai multe organizaţii printre care se numără Institutul de conservare a biologiei Smithsonian şi The Humane Society, prevede montarea de camere-capcană, efectuarea unor sondaje la nivelul gospodăriilor şi alte tehnici pentru a determina numărul de pisici sălbatice şi domestice care trăiesc în oraşul cu o populaţie de 690.000 de locuitori, se precizează între-un comunicat.

Potrivit susţinătorilor proiectului ''DC Cat Count'', cunoaşterea numărului pisicilor care trăiesc în Washington va contribui la o alocare mai eficientă a resurselor în cadrul adăposturilor de animale şi îi va ajuta pe cercetătorii care studiază fauna sălbatică să monitorizeze pisicile şi să gestioneze populaţia exemplarelor fără stăpân. Recensământul urmează să se încheie în luna iunie 2021.

74 de milioane de pisici

În aproape una dintre trei gospodării din Statele Unite trăieşte cel puţin o pisică, la nivel naţional ajungându-se la un număr de peste 74 de milioane de exemplare domestice, conform datelor publicate în 2012 de Asociaţia Medicală Veterinară Americană. Un studiu efectuat de oameni de ştiinţă din cadrul organizaţiilor guvernamentale americane, publicat în 2013, a descoperit că pisicile reprezintă principala cauză de deces a păsărilor şi a mamiferelor mici, parţial din cauza populaţiei numeroase de pisici fără stăpân.

Potrivit concluziilor cercetării, pisicile domestice se numără printre cele o sută cele mai nocive specii alogene invazive la nivel mondial, precizează Reuters.

Vezi și: Arestare la Washington. Spionaj pentru Rusia
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24