Reacții negative și la Kiev, după ce Viktor Orbán a apărut cu un fular cu harta Ungariei mari: Așteptăm scuze și negarea intențiilor de încălcare a integrității teritoriale a Ucrainei

Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev l-a convocat pe ambasadorul Ungariei din cauza fularului purtat de Viktor Orbán.
 

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei îl convoacă pe ambasadorul Ungariei în legătură cu indignarea față de actul premierului Viktor Orban, care a venit la un eveniment public purtând o eșarfă cu o hartă a „Ungariei Mari”.

“Promovarea ideilor revizioniste în Ungaria nu contribuie la dezvoltarea relaţiilor ucraineano-maghiare. Ambasadorul Ungariei va fi invitat la Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, care va fi informat de inacceptabilitatea actului lui Viktor Orbán. Aşteptăm scuze oficiale din partea maghiară și negarea intențiilor de încălcare a integrității teritoriale a Ucrainei”, a scris purtătorul de cuvânt al ministrului Afacerilor Externe, Oleg Nikolenko.

Prim-ministrul maghiar  Viktor Orbán a venit la un meci amical de fotbal dintre naționalele Ungariei și Greciei la Budapesta cu o eșarfă înfățișând o hartă a „Ungariei Mari” cu părți ale statelor vecine în componența sa – Austria modernă , Slovacia, România, Croația, Serbia și Ucraina – care au aparținut Regatului Ungariei până la sfârșitul Primului Război Mondial, după care le-a pierdut în condițiile Tratatului de pace de la Trianon, scrie Bucpress.

Viktor Orban, după apariţia cu fularul Ungariei Mari la gât: Fotbalul nu e politică...

Premierul ungar Viktor Orban a respins marţi acuzaţiile de revizionism formulate la adresa lui de România şi Ucraina după ce el a apărut la o partidă de fotbal dintre naţionalele Ungariei şi Greciei purtând un fular cu harta Ungariei Mari, care include teritorii ale ţărilor vecine Austria, Slovacia, Ucraina, România, Serbia şi Croaţia, relatează agenţia EFE.

Fotbalul nu este politică. Nu vedem ceva ce nu există. Selecţionata ungară este echipa tuturor maghiarilor, indiferent unde trăiesc, a scris Viktor Orban într-un scurt mesaj pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Externe român a transmis luni ambasadorului Ungariei la Bucureşti dezaprobarea fermă faţă de gestul premierului Viktor Orban.

Potrivit unui comunicat emis de MAE, atitudinea oficialului ungar este în contrast evident cu atmosfera de deschidere şi relansare a dialogului bilateral manifestate cu ocazia recentelor consultări pe care ministrul român al Afacerilor Externe le-a avut la Budapesta, atât cu omologul ungar, cât şi cu premierul ungar (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel