Reacția AEP, după ce mii de români din diaspora s-au plâns că le-au fost pierdute voturile: Nu putem știi...

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a avut o primă reacție după ce mii de voturi ale românilor din diaspora s-ar fi pierdut.

"Între perioada de plecare a plicurilor și întoarcerea în țară sunt implicate mai multe servicii poștale din statele gazdă. Toate aceste lucruri sunt independente de serviciile oferite de autoritățile române și nu putem știi dacă plicurile au plecat de la cetățeni către țară... diferența până la 35.800. Dacă acestea au plecat, nu știm, pe circuit, unde s-au oprit aceste plicuri, pentru că gestiunea pe care o are Poșta o are efectiv pe ceea ce a intrat în țară și separat ceea ce a intrat în misiunile diplomatice.

"Nu știm dacă voturile au fost pierdute sau sunt blocate în anumite tranzite"

Ce se întâmplă cu această diferență nu putem știi până pe data de 3. Dacă o parte din plicuri se întorc după data de 3, mesajul transmis de Autoritatea Electorală Permanentă vine ca urmare a validărilor din acest sistem și cetățenii se pot prezenta la o secție de votare din statul în care se află sau în alt stat. Dacă ai reședința sau domiciliul în Spania, îți poți exercita dreptul de vot în Spania, Italia, Franța în orice alt stat din afara țării fiindcă se votează în circumscripția în care ai înregistrat domiciliul sau reședința. Nu avem încă informația dacă voturile au fost pierdute sau sunt blocate în anumite tranzite ale oficiilor poștale naționale. Lucrurile acestea sunt specifice statelor gazdă", a spus Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Vezi și: Scandal în diaspora. Voturile românilor s-au pierdut pe drum. Ce mesaj au primit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel