EXCLUSIV  Război cu sistemul care a DISTRUS tot ce s-a putut. Viceprimar, răspuns clar

Primarul Constantin Toma, Ionuț Apostu și Andrei Neder fac echipă bună la conducerea Buzăului. Dovadă stau schimbările radicale făcute de primarul social-democrat la scurt timp de la preluarea mandatului.

Andrei Neder, unul dintre viceprimari, a vorbit pentru DC News despre reforma lui Constantin Toma.

(w670) 

DC News: Cum colaborați cu domnul primar Constantin Toma?

Andrei Neder: Faptul că ambii suntem la început de drum în administrația publica, provenim din mediul de afaceri, ne aflam sub același semn zodiacal (Vărsător), dar mai ales faptul că ne dorim să aducem Municipiul Buzău la standarde europene, ne aduce în situația de a avea aceleași păreri și de a colabora foarte bine.

DC News: Ce ați găsit la primărie când ați venit?

Andrei Neder: Așteptări nu am avut de la început, știam că odată ajuns la primăria Buzău este foarte mult de muncă. Cum a subliniat și domnul Toma, situația din punct de vedere financiar nu este deloc bună.

DC News: Domnul Toma vorbea despre o problemă majoră cu care se confruntă primăria Buzău: lipsa acută de bani. Cum vedeți această situație? În campania dumneavoastră electorală ați tot subliniat acest fapt. Vor crește taxele buzoienilor astfel încât datoriile să fie plătite?

[citeste si]

Andrei Neder: La fel ca domnul primar, vreau să asigur buzoienii că bugetele necesare funcționării normale a municipiului vor fi asigurate. Prioritatea pentru asigurarea acestora nu este mărirea taxelor și impozitelor, ci oprirea cheltuielilor inutile.

DC News: Apropo de schimbări... s-a lăsat cu multe decapitări în instituțiile buzoiene.

Andrei Neder: Schimbarea șefilor instituțiilor respective era necesară. Acei oameni și-au dovedit o perioada mult prea lungă incompetența transformând instituțiile în fruntea cărora s-au aflat în adevărate găuri fără fund pentru banul public. Această schimbare a venit odată cu schimbarea administrației centrale care are altă viziune față de cheltuirea banului public.

"Trebuie să distrug acest sistem nenorocit"

Buzăul are parte de schimbări pe care nu le-a văzut sub vechea conducere. Primarul Constantin Toma a spus că vrea să distrugă sistemul care a distrus județul.

(w670)

"Sistemul acesta nenorocit trebuie distrus, acest sistem care adună banii de la oameni şi-i toacă în interes propriu; aşa a fost făcut acest sistem, inclusiv cu numărul de angajaţi extrem de mare, şi din Primărie şi din fiecare companie, şi prin salariile mari, mai ales în companiile din subordinea Primăriei (...) Am mai spus-o şi mai repet, fiecare dintre aceste companii sunt companii care consumă banii buzoienilor într-un ritm drăcesc, fără să respecte absolut nimic. Bugetul Buzăului este consumat încă din aprilie 2016.

Aceasta este situaţia în acest moment, nu dau vina pe nimeni, dar voi face toate eforturile posibile să rămânem în viaţă. Nu dramatizez, aceasta este situaţia în acest moment, şi vom lua toate măsurile care trebuie, inclusiv de la prima şedinţă de consiliu local care sper să fie programată la sfârşitul săptămânii viitoare, care va fi o şedinţă bazată numai pe reduceri de costuri de funcţionare, în Primărie deocamdată", a spus Constantin Toma conform Opinia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel