Răspunsul CE la criza petrolului: Mașinile pe benzină sau motorină nu mai au ce căuta în orașele europene din 2050

masini
masini

Comisia Europeană propune interzicerea circulaţiei autovehiculelor care folosesc benzină şi motorină în centrele marilor oraşe europene până în anul 2050. Iniţiativa a fost înaintată astăzi de comisarul pe probleme de transport la Comisia Europeană Siim Kallas.

Comisia Europeană speră că în acest mod emisiile de dioxid de carbon vor scădea cu 60% şi dependenţa de petrol a Europei va fi mai mică , informează autocar. De asemenea, se urmăreşte ca majoritatea călătoriilor care se întind pe o distanţă mai mică de 305 kilometri să se facă cu trenul, informează realitatea.net. "Competitivitatea sistemului de transport este vitală pentru Uniunea Europeană, pentru creşterea economică, pentru piaţa muncii şi pentru confortul oamenilor" a spus comisarul european pe probleme de transport Siim Kallas. Comisia Europeană îşi propune ca 50% din parcul auto din Europa să fie format din maşini cu zero emisii de CO2 până în 2030, iar până în anul 2050 toate maşinile ce funcţionează pe benzină sau motorină să fie interzise în marile oraşe europene.

Se are în vedere înfiinţarea unui sistem centralizat de transport în Europa (Single European Transport Area) care să lege toate aeroporturile de principalele linii feroviare atât pentru transportul de persoane cât și pentru cel de marfă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel