EXCLUSIV  Răspunsul băncilor în pandemie. Vrei un apartament în 2020? Câciu, SFATUL care te va SALVA

Apar schimbări în domeniul bancar, ca urmare a efectelor pandemiei.

ING Bank a crescut de la 15 la 35% avansul minim pentru creditele ipotecare standard. Rămâne de văzut ce decizii vor lua și celelalte bănci. Între timp, românii care voiau să achiziționeze o locuință anul acesta se întreabă dacă ar trebui să renunțe momentan la visul lor. Va pica piața imobiliară pe termen scurt?

Sfatul meu pentru români este să aștepte", a spus Adrian Câciu, economist, având o vastă experiență în zona analizei și consultanței economice, contactat joi, 21 mai, de DCNews.ro. „În primul rând, să aștepte să se reia Prima Casă pe anul viitor, să se reintroducă acel nou program O familie, o casă. Parlamentul a votat noul program, dar se pare că nu i s-a acordat un plafon. Plafonul pentru Prima casă din 2020 a fost deja epuizat", a explicat acesta.

„Băncile, într-adevăr, își acoperă riscul. Anul acesta, există un mare risc: creditele să fie din ce în ce mai greu accesibile pentru clienți, deoarece scade puterea de cumpărare. Sunt riscuri cu locurile de muncă și așa mai departe”, a precizat economistul.

„Nu în ultimul rând, de anul viitor, prețul la imobile va fi mai scăzut. Numărul de credite acordat în 2020 va fi mai mic, pe cale de consecință dezvoltatorii vor trebui să scadă prețul pentru a putea să-și vândă apartamentele", a spus Adrian Câciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel