EXCLUSIV  Răspuns șocant despre Bălăceanu-Stolnici. Lazăr Gigel: Am făcut un zid în jurul academicianului

Gigel Lazăr, preşedintele executiv CIADO, a vorbit, pentru DC News, despre momentul în care l-a cunoscut pe academicianul Bălăceanu-Stolnici şi despre considerentele care au stat la baza nominalizării sale pentru preşedinţia structurii.

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici împlineşte, pe 6 iulie, 95 de ani şi, în ciuda aceste vârste, rămâne un om activ şi implicat în proiectele la care ia parte. Iar unul dintre cele mai importante proiecte de acest gen este CIADO România (Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului). Gigel Lazăr, preşedintele executiv CIADO ne-a vorbit despre momentul în care l-a cunoscut pe academicianul Bălăceanu-Stolnici şi despre considerentele care au stat la baza nominalizării sale pentru preşedinţia structurii:

"Când a apărut ideea de a face CIADO în România, ca o formula a EURAD (Europe against drugs), s-a creat, ca la orice ONG, structura, iar toată lumea şi-a pus atunci întrebarea: cine va fi preşedinte? Iar marea majoritate a membrilor fondatori au înclinat spre academicianul Bălăceanu-Stolnici din două motive esenţiale: primul, pentru că dânsul face tratament în adicţii cam de vreo 50 de ani; apoi, în ceea ce priveşte tratamentul psihiatric al dependenţilor, iar avea o activitate laborioasă în domeniu.

Ceea ce n-am luat atunci în considerare atunci era capacitatea sa extraordinară de muncă. Atunci avea 84 de ani. O capacitate fenomenală din punct de vedere al implicării. Iar acum, la 95 de ani, este la fel", ne-a declarat Gigel Lazăr.

"Am făcut zid în jurul academicianului"

"Am să fac o dezvăluire. La un moment dat, secretarul general al CIADO a fost Florian Chiriţescu, care era membru CNSAS. La un moment dat a pornit un scandal în România cu tema: Stolnici a turnat la Securitate. Logic, atunci am pus întrebarea, iar primul pe care l-am întrebat a fost Florian Chiriţescu. Care, la momentul când s-a dat acel verdict, nu era încă secretar general. Răspunsul domniei sale a fost atât de şocant pentru noi, încât nu am avut reacţie. A spus atât: în acea perioadă trebuia să cadă în dizgraţie trei nume: Quintus, Mona Muscă, Bălăceanu-Stolnici. […] Ne-a spus un alt lucru: credeţi că dacă eu nu ştiam ce s-a întâmplat, mai veneam secretar general la CIADO, să mă afişez cu Bălăceanu-Stolnici la evenimente?

Am făcut un zid în jurul academicianului, iar după acea perioadă a fost o surpriză fabuloasă reacţia populaţiei. Faptul că populaţia îl îndrăgeşte şi îl ascultă cu atâta încredere în ceea ce spune ne demonstrează că efectul acelei perioade e zero. Toată lumea apreciază  implicarea sa în tot ceea ce înseamnă responsabilitate şi implicare civică", afirmă interlocutorul nostru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel