Scandal la casa familiei Melencu. Ramona Dabija, IGPR: Dacă persoana menţionată în mandat refuză să vină, poate fi adusă prin constrângere

Ramona Dabija, purtătorul de cuvânt al IGPR, a explicat ce se întâmplă cu mandatul de aducere a Monicăi Melencu la DIICOT. 

"în acest moment, colegii din cadrul IPJ Dolj care au fost delegaţi să pună în aplicare mandatul de aducere sunt la unitatea medicală unde întocmesc un proces verbal din care să reiasă că mandatul nu poate fi pus în aplicare. Vreau să adaug că în momentul în care acest proces verbal va fi încheiat, următorul pas este să înformăm de îndată instanţa care a dat acest mandat. Poliţiştii lucrează sub îndrumarea procurorilor de caz. Cu siguranţă, colegii mei vor acţiona cu profesionalism. Vreau să fac precizarea că au adus la cunoştinţa doamnei Melencu prevederile mandatului de aducere. Colegii mei, aşa cum am precizat astăzi, au acţionat conform art 267 din Codul de Procedură Penală. Nimeni nu a luat persoanele pe sus, ci toată lumea a încercat să explice familiei prevederile mandatului de aducere şi în speţă doamnei Melencu. 

Procedural, am spus, conform art 267 din CPP există un singur caz în care se poate întrerupe acest mandat, prevăzut de alineatul 3. Acest mandat a fost emis de o instanţă, şi conform alineatului 3 din art 267, nu era luată cu forţa în niciun caz din curte. Jandarmii, conform mandatului, aveau dispoziţia să execute aducerea la DIICOT a doamnei Melencu. Conform aceluiaşi articol, dacă persoana indicată în mandat refuză să însoţească autorităţile, aceasta va fi adusă prin constrângere. Nu s-a ajuns la asta astăzi", a explicat Ramona Dabija la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel