Raluca Turcan: Victor Ponta a făcut demersuri la PE ca România să nu intre în Schengen

raluca turcan
raluca turcan

Liderul PSD, Victor Ponta, ar fi făcut demersuri la nivelul Parlamentului European pentru ca aderarea României la spaţiul Schengen să fie amânată. Acuzaţia a fost făcută de vicepreşedintele PDL Raluca Turcan, care susţine că are dovezi în acest sens.

raluca turcan

„Există dovezi - în relatările de la Bruxelles şi în urma întâlnirilor politice din PE - că Victor Ponta a făcut demersuri la nivelul Parlamentului European pentru a fi amânată aderarea României la spaţiul Schengen. Amintesc că liderul PSD a declarat că, dacă se dovedeşte că s-a opus aderării României la spaţiul Schengen, îşi dă demisia din Parlament. Preşedintele PSD trebuie să renunţe la mandatul de parlamentar, iar dacă nu face acest lucru, PSD trebuie să-l oblige să-şi dea demisia“, precizează deputata PDL, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, demersurile politice ale lui Victor Ponta în grupul socialiştilor europeni şi la nivelul oficialilor Parlamentului European împotriva aderării la spaţiul Schengen, îl descalifică pe acesta ca om politic.

„Împiedicarea circulaţiei libere a românilor în UE nu este un sabotaj politic al Guvernului, ci reprezintă o trădare a românilor, iar o astfel de acţiune dă măsura imaturităţii şi iresponsabilităţii politice a preşedintelui PSD.Numai un lider politic imatur sabotează un interes naţional, sperând că astfel va reuşi să puncteze politic pe spinarea guvernului. Sabotarea circulaţiei libere a românilor în UE aduce aminte de opoziţia îndelungată pe care au făcut-o comuniştii din FSN şi PDSR împotriva deschiderii României către vest şi către Europa“, mai spune Turcan. În context, ea arată că este explicabilă opoziţia PSD faţă de circulaţia liberă în Europa, dat fiind faptul, spune democrat-liberala, că fiecare etapă de deschidere a românilor către vest a dus pierderi electorale pentru sociali-democraţi.

„Se vede că, până să se obişnuiască cu minciunile despre un nou mod de a face politică pe care le spune la tv, Victor Ponta a preluat metehnele iliesciene - sabotajul politic şi intrigile de culise. Este o ruşine pentru Opoziţia din România un astfel de demers, iar PNL ar trebuie să se desolidarizeze public imediat, faţă de acţiunile politice ale liderului PSD“ se mai menţionează în comunicatul Ralucăi Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel