EXCLUSIV  Rafila, mesaj OMS despre vaccinare. Ne vizează DIRECT

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, prof. Alexandru Rafila, a transmis mesajul OMS din Săptămâna mondială a imunizării.

Reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, prof. Alexandru Rafila, a transmis mesajul OMS din Săptămâna mondială a imunizării, exclusiv pentru DC NEWS.

„Mulțumesc pentru ideea de a face o transmisie legată de Săptămâna vaccinării. Ea se desfășoară în ultima săptămână a lunii aprilie, între 24 și 30 aprilie.

În acest an, deviza Organizației Mondiale a Sănătății se referă la faptul că vaccinurile sunt utile tuturor. Cred că este un mesaj foarte important pentru că nu numai copiii trebuie să fie beneficiarii vaccinurilor și a vaccinării, ci și adulții”, a explicat prof. Rafila.

Vaccinurile, foarte importante și în cazul adulților

„Foarte multe boli pot fi prevenite prin vaccinare în cazul adulților, aici mă refer la o vaccinare care deja a devenit de rutină, vaccinarea gripală, dar și alte tipuri de vaccinuri sunt recomandate a fi administrate periodic pentru adulți, este vorba de vaccinul diftero-tetano-pertussis (DTPA). Nota bene, tusea convulsivă apare de foarte multe ori la persoane adulte și produce boli foarte supărătoare care pot pune și viața în pericol.

Mai este vorba de vaccinul pneumococic și de vaccinurile meningococice. Ele sunt recomandate adulților în general, iar unele dintre ele adulților cu diverse afecțiuni cronice, afecțiuni pulmonare și, mai de curând, sunt recomandate pentru persoanele care ar putea să contacteze infecția cu noul coronavirus, deoarece infecția pneumococică este o complicație care poate să pună viața în pericol”, a mai explicat expertul medical.

Ce trebuie să facă țările pentru vaccinare

„Important este ca țările să înțeleagă importanța vaccinării, să aloce resurse pentru vaccinare și să aloce de asemenea resurse, dacă au posibilitatea, pentru descoperirea de noi vaccinuri”, a conchis prof. Alexandru Rafila.

VIDEO COMPLET

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/dS_8xso1Ebs" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel