Raed Arafat, reacţie după ce un tânăr care a salvat o femeie de la înec a atacat SMURD-ul: SMURD nu este salvamar

Raed Arafat
Raed Arafat

Un bărbat a reuşit să salveze o tânără de la înec din Marea Neagră, la Vama Veche. După ce a ajuns pe mal, i-a acuzat pe cei de la SMURD, prezenţi în zonă, că au fost spectatori şi nu au intervenit. Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a reacţionat imediat pe această temă. 

"Domnul cu poza ataşată a salvat o fată care era aproape să se înece. Pentru asta nu pot decât să-l felicit şi să-i mulţumesc! Domnul însa s-a gândit să mai facă ceva şi anume să atace pe reţelele de socializare şi în media un echipaj SMURD aflat pe plajă că nu au intrat băieţii în apă să o salveze pe fată, apă despre care chiar el, salvatorul, spune că era să-l omoare. 

Ca să clarificăm, echipajele SMURD pe plajă nu sunt echipaje de salvamar. Aceste echipaje acordă primul ajutor inclusiv înecaţilor aduşi la mal de salvamar. 

Nimeni nu poate pretinde ca cineva care nu este pregătit să salveze un înecat să facă acest lucru numai ca să satisfacă dorinţele spectatorilor, ale mass-mediei şi ale domnului director de la CSM Bacau. Într-un alt caz asemănator la Bucureşti, un paramedic SMURD a intrat în apă rece ca să salveze o persoană înainte ca scafandrii să ajungă, însă paramedicul ştia să înoate şi decizia a fost a lui să facă acest gest eroic punându-şi viaţa în pericol din cauza temperaturii scăzute a apei atunci. 

Obişnuinţa din ultima perioadă de a da în salvatori cu orice ocazie şi fără motive întemeiate va avea costurile ei în viitor. Noi transformăm încetul cu încetul meseria în care intră oamenii pentru a salva vieţi şi pentru a deveni salvatori într-o meserie riscantă şi neplăcută din punct de vedere social prin atacurile ieftine şi nejustificate care le adresăm salvatorilor fără motive întemeiate, iar jurnaliştii care fug după ştiri de senzaţie ca să le răspândească fără măcar să înţeleagă dedesubturile poveştii sunt printre primii vinovaţi în transformarea despre care vorbeam mai sus!", a scris Raed Arafat pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel